ЦРНА ГОРА У ПРОБЛЕМИМА: Медојевић тврди да је влада део тајне агенде

Novosti online

21. 09. 2021. у 14:51

ОВА Влада Црне Горе је део тајне недемократске агенде владавине мале групе људи, који ће власт вршити у свом интересу и у интересу њихових власника – глобалне дубоке државе, сматра председник Покрета за промене, један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић.

ЦРНА ГОРА У ПРОБЛЕМИМА: Медојевић тврди да је влада део тајне агенде

Фото: ТВ Пинк принтскрин

- Власницима "Вијести" није сметало да Владу формирају управо са деловима Цркве и тако директно угрозе секуларни карактер државе. Циљ власника "Вијести" није да испоштују одвојеност државе и Цркве, јер су управо они са деловима Цркве издиловали ову Владу - наводи Медојевић.

Како је истакао, Влада коју подржавају само четири посланика (од 81) није демократска, противуставна је и нелегитимна.

- Ова Влада је део тајне недемократске агенде владавине мале групе људи, који ће власт вршити у свом интересу и у интересу њихових власника – глобалне дубоке државе. Дил прве и друге фамилије је сад постао јаван и транспарентан. Како преварити грађане и дезавуисати њихову изборну вољу. Било би поштено да власници "Вијести" јавно кажу да изборе треба укинути и да нам не треба ни скупштина ни демократија. Владу треба да формирају припадници две породице “нове црногорске аристократије”, који су једини “достојни” да управљају земљом - оценио је Медојевић.

Према његовим речима, диктатуре, фашизам, нацизам, војне хунте и сви остали облици недемократских режима почивају на овој идеји.

- Зато су ове болесне идеје опасне и треба их свакодневно раскринкавати и појашњавати - наводи Медојевић.

Демократски фронт је, каже, демократска политичка групација која поштује изборну вољу грађана и разуме њихову потребу за системским променама и правдом.

- Имамо свој јасан реформски програм и демонтирали бисмо болесни систем заснован на вољи једног човека. И то до темеља. Забранили бисмо рад ДПС-а као политичког крила мафије, екстремистичку и терористичку странку која се за своје циљеве бори насиљем и криминалом, похапсили све водеће функционере бившег режима, и повратили опљачкани новац од грађана и државе. Отворили досијее УДБЕ и спровели дубоку лустрацију и из институција система елиминисали непријатеље демократије и оне који су систематски и масовно кршили људска права и слободе у претходном режиму - истиче Небојша Медојевић.

Демократија је, наглашава, власт грађана.

- Влада треба да одговара само грађанима Црне Горе. Болесне идеје глобалних нациста о владавини капитала морамо одбацити и своју земљу развијати у складу са нашим начином живота, системом вредности и савременим политичким и друштвеним токовима. Црна Гора мора бити демократска и правна држава, да би могла да се интегрише са другим демократским и правним државама, поштујући своју сувереност, независност и своје грађане. Само сложно! Само јако! Слобода или ништа - поручује Медојевић.

БОНУС ВИДЕО: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ! Ори се песма на Цетињу после устоличења митрополита Јоаникија

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)