МЕДОЕЈВИЋ ОПЛЕО ПО КРИВОКАПИЋУ: Премијер и његове незналице дозволиле да шеф мафије Мило Ђукановић буде шеф делегације у Њујорку

Танјуг

20. 09. 2021. у 16:43

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промене Небојша Медојевић саопштио је да је невероватно то што је, како је навео, Влада именовала "Мила Ђукановића за шефа делегација Црне Горе на заседању УН у Њујорку".

МЕДОЕЈВИЋ ОПЛЕО ПО КРИВОКАПИЋУ: Премијер и његове незналице дозволиле да шеф мафије Мило Ђукановић буде шеф делегације у Њујорку

Фото: Јутјуб/Pokret za Promjene/Univerzitet Crne Gore

Уместо да премијер буде шеф државне делегације на годишњем заседању Генералне скупштине УН, неспособни премијер и његове незналице су допустили да шеф делегације буде Мило Ђукановић, навео је он.

- Уместо да премијер буде шеф државне делегације на годишњем заседању Генералне скупштине УН која се одржава у Њујорку, неспособни премијер и његове незналице у кабинету и Влади су допустили да шеф делегације државе буде нико други него пучиста и шеф мафије Ђукановић. Невероватно незнање и глупост Владе. По Уставу спољну политику Црне Горе води Влада. Влада је требало да усвоји Платформу за наступ на Годишњој Скупштини у складу са спољном политиком Владе. Влада је морала да одреди састав и шефа делегације. То је морао бити премијер који би у УН заступао политику Владе (ако то уопште и постоји) - навео је Медојевић.

Како је додао, Мило Ђукановић никако није смео бити део делегације, јер је предводио нелегалне насилне протесте против уставног поретка.

- Овако, шеф делегације државе Црне Горе биће Мило Ђукановић, а министар спољних послова Радуловић биће члан Милове делегације?! Јасно је да ће Ђукановић искоритисти овај поклон незналица из Владе и у Њујорку презентирати политику ДПС-а и своје личне ставове, настављајући да оптужује СПЦ, Србију, Владу, ДФ, Русију… за нестабилност Црне Горе. Сигурно да Ђукановић неће причати о својим нарко-картелима и шверцу цигарета, неразријешеним убиствима, корупцији у тужилаштву, судовима, полицији, везама са бившим премијером Малте Мускатом и убиству новинарке Галиције Дафне, прању новца од коцке и клађења кинеских тријада, пословима са азарбејџанским диктатором Алијевим, везама са турским мафијашем Пекером, Либијцима у Институту Игало, продаји оружја ИСИЛ... - истакао је Медојевић.

Како је поручио, "колико мораш бити неспособан и глуп да препустиш Ђукановићу једну важну међународну позорницу и могућности да преко својих плаћених лобиста уговори састанке са Бајденом и другим државницима који ће, по природи ствари бити тамо".

- Овој Влади је немогуће и помоћи јер су сувише неспособни за овај озбиљан посао. Могли су макар да се присете како их је Мило понижавао око именовања и разрешења Амбасадора, па су сад имали идеалну прилику да реагују реципрочно. Незнање Кривокапића и неспособност његових апостола нас превише кошта и угрожава виталне националне интересе. Једноставно, човек није за овај посао и треба да поднесе оставку. Његово незнање и грешке су сувише скупе и плаћају их сви грађани Црне Горе. Да не помињем да ће тема бити климатске промене, а да наша Влада још нема Национални план енергетске транзиције и климатских промена, а да директор ЕЂЦГ промовише наставак производње енергије на лигнит у Пљевљима што је у супротности са темом заседања и циљевима УН- саопштио је Небојша Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)