ТО ЈЕ СРАМОТА ЦРНЕ ГОРЕ: Руска црква о потезима Мила Ђукановића и устоличењу на Цетињу

Новости онлине

18. 09. 2021. у 18:40

МИТРОПОЛИТ Иларион, који је на челу Одељења Московске патријаршије за односе са светом, оценио је да поступци црногорског председника Мила Ђукановића, усмерени на стварање сукоба у земљи, ако и ометање устоличења митрополита Јоаникија, представљају – срамоту Црне Горе.

ТО ЈЕ СРАМОТА ЦРНЕ ГОРЕ: Руска црква о потезима Мила Ђукановића и устоличењу на Цетињу

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Подсетимо, митрополит Иларион је почетком септембра рекао да Руска православна црква подржава канонско јединство Српске православне цркве.

Фото: Архива ВН

Он је изнео претпоставку да су протести против устоличења Јоаникија изазвани вештачки и да су могли да буду повезани са Ђукановићем који "настоји да се врати на власт коју губи управо као последица свог непријатељског односа према цркви".

- Срамота је за Црну Гору што је на њеном челу лидер који није у стању да уједини становништво, који ради на томе да дође до подела, конфликата. Брука је била и то што српски патријарх, који је дошао како би извршио устоличење митрополита, није могао мирно да дође до Цетиња јер су присталице Ђукановића ангажовали људе који су га у томе спречавали - рекао је Иларион.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: ПРОЦУРИО СНИМАК СА ЦЕТИЊА: Мило и Чанак хаос на Цетињу организовали уз чивас и пиво

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)