МЕДОЈЕВИЋ ЗА ЗАБРАНУ: ДПС је годинама крило највећег шверцерског картела цигарета и дроге у Европи

Novosti online

18. 09. 2021. у 11:42

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промене, један од лидера Демократског фронта и доскорашњи посланик у Скупштини Небојша Медојевић поручује да ДПС једноставно треба забранити поготово после догађаја на Цетињу.

МЕДОЈЕВИЋ ЗА ЗАБРАНУ: ДПС је годинама крило највећег шверцерског картела цигарета и дроге у Европи

Фото: ТВ Пинк принтскрин

- Последњи догађаји на Цетињу су само још једном показали и доказали, колико је била оправдана и сврсисходна моја иницијатива о забрани рада ДПС - прецизирао је Небојша Медојевић.

Медојевић истиче да је ДПС годинама била политичко крило највећег шверцерског картела цигарета и дроге у Европи.

- Постали су предмет пажње највећих светских безбедносних агенција као безбедносна претња виталним националним интересима САД, Велике Британије и ЕУ - сматра он.

- ДПС дувански и нарко картел постао је део транснационалних глобалних мрежа организованог криминала, са везама са најмоћнијим терористичким организацијама света- ФАРС и АЛ Каида и ИСИС. ДПС Влада је продавала оружје Исламској држави, прала новац мафије и финансирала тероризам - прецизирао је Медојевић.

Он истиче да се покушајем државног пуча на Цетињу ДПС јасно сврстао у екстремистичке и терористичке организације, које своје политичке и идеолошке циљеве постижу масовним кршењем људских права и слобода и насиљем.

- Спречавање верског обреда највишег ранга, канонској Цркви, под претњом насиљем је акт који ДПС делегетимише као демократску партија и самим тим стичу се сви Уставом и законима прописани услови да се ДПС забрани као политичка партија. Црна Гора и ДПС не могу преживети заједно. Ја навијам за Црну Гору - закључио је Медојевић на свом Фејсбук профилу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)