ПРЕБРОЈАВАЊЕ ЧЕКА РАСПРАВУ: Шоћ - Ништа се драматично није променило да би се јавно расправљало

В. К.

13. 09. 2021. у 06:15

ИЗ Управе за статистику саопштили су да су припремили Нацрт закона о попису становништва, домаћинстава и станова у овој години, додајући да је јавна расправа и предлагање закона у надлежности Министарства финансија и социјалног старања.

ПРЕБРОЈАВАЊЕ ЧЕКА РАСПРАВУ: Шоћ - Ништа се драматично није променило да би се јавно расправљало

Фото Влада ЦГ

- Правни основ за спровођење пописа становништва, домаћинстава и станова јесте Закон о попису становништва, домаћинстава и станова који се усваја непосредно пре почетка реализације пописа. Законом се уређују правила за припрему, организацију и спровођење пописа становништва, домаћинстава и станова, у циљу добијања свеобухватних података о становништву, домаћинствима и становима - казали су из Монстата, уз напомену да је попис статистичко истраживање које се спроводи у десетогодишњој периодици, са циљем да се добију подаци о укупном броју становника, као и основним демографским, образовним, економским и другим карактеристикама основних јединица пописа (лица, домаћинстава и станова) до најнижег територијалног нивоа (насеље).

Питање јавне расправе пописа за адвоката и некадашњег министра правде Драгана Шоћа није неопходна.

- Не видим да се ишта драматично променило у том закону да би морала да се организује јавна расправа. Наравно, уколико се организује, ни то не би представљало никакав проблем - сматра Шоћ.

Нацрт закона о попису прво би требало да се нађе пред Владом Црне Горе, а онда и у Скупштини пред посланицима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЛИЦАЈАЦ ДОЦРТАО ЗНАК: Тужилачки савет Црне Горе разматрао рад колегинице из Никшића