КРИВОКАПИЋЕВ ПОЗИВ У КАСНЕ САТЕ: Премијер Црне Горе саопштио лидерима ДФ да је у току државни удар

Novosti online

05. 09. 2021. у 12:22

ПРЕДСЕДНИК Нове спрске демократије и један од лидера ДФ-а саопштио је на конференцији за штампу да су касно синоћ контактирани од стране премијера Здравка Кривокапића, како би се консултовали око дешавања на Цетињу.

КРИВОКАПИЋЕВ ПОЗИВ У КАСНЕ САТЕ: Премијер Црне Горе саопштио лидерима ДФ да је у току државни удар

Фото Новости

Премијер Здравко Кривокапић је рекао лидерима ДФ да је у току државни удар и да су многи полицајци отказали послушност.

- Имали смо једну акцију која је каснила, али која је дала добар резултат - рекао је Мандић.

- Нисмо срећни што се ово дешава на Цетињу, јер смо и ми пролазили кроз то. Полиција има посебну одговорност, извршна Власт највећу. Јутрос, председник Владе Здравко кривокапић позвао је Кнежевића и мене, и обавили смо разговор који није био пријатан, можете да замислите како смо се осећали када нам човек каже да је у току државни удар, тамо где се одиграва протест -прича Мандић.

Како додаје, та одлука да се забрани устоличење и проблем који је постојао у влади и менџменту полиције, биле су свакако неопходне консултације са више њих.

Закон мора да важи подједнако за све, и то је био наш став. Да се примењивао закон онако како је Демократски фронт желео, не би било барикада, окупљања... - објашњава Мандић.

Како објашњава, нико није желео да митрополит и Патријарх на онакав начин дођу на устоличење, међутим, мучне сцене, како наводи, биле су неизбежне.

- Ми смо синоћ у разговору са премијером дали потпуну подршку да се примени Устав и закон, рекавши да смо спремни да прихватимо одговорност као и сваки члан Владе. јер смо желели поред свих неспоразума да делимо одговорност. Желели смо да се тај посао доведе до краја и да се не одлаже, и да све евентуално што се десило на Цетињу да делимо одговорност са члановима Владе - објашњава Мандић.

Како додаје, Демократски фронт је желео да дође до устоличења, и да је све могло бити ,много боље, подсећајући да је важно што се устоличење догодило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)