ОВО ЈЕ БИО БИБЛИЈСКИ ДОГАЂАЈ! Патријарх и митрополит се обратили народу у Подгорици

В. К.

05. 09. 2021. у 12:11

ДОСТОЈАН, Достојан! Овим поздравом хиљаде верника испред Санорног храма Христовог Васкрсења у Подгорици дочекало је патријарха српског Порфирија и устоличеног митрополита Јоаникија.

ОВО ЈЕ БИО БИБЛИЈСКИ ДОГАЂАЈ! Патријарх и митрополит се обратили народу у Подгорици

Фото: В. К.

У обарћању Његова светости патријарх српски Порфије рекао је  да је извршено свето дело.

-  Ништа нисмо отели нити, не дај Боже, украли. Устоличити смо митрополита који ће да служи свету литургију. Он има подршку вашу и читаве наше Цркве - казао је патријарх

- Данас се радује целе црква православна, али пре свега Св. Петар Цетињски, Св. Василије Острошки и многи други - додао је патријарх.

- Ово је био библијски догађај, када долази Његова светост и архијереја ми женидба нам је то против да се Богу молимо. Било је доста искушења. Одолели, што смо се Богу молили. Знамо да су поделе у Црној Гори вештачки изазване. Знамо да је та подела оптерећивала целу Црну Гору. Није било да ЦГ и ЦТ шаље поруке да неко није добродошао. Не само ја него и архијереја из других помесних цркава. Знамо да је ово оптерећивало владу ЦГ и хвала премијеру Здравку Кривокапићу лично - рекао је устоличени митрополит Јоаникије.

БОНУС ВИДЕО: Митрополит Јоаникија и Патријарх стигли у Подгорицу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)