КОМИТЕ ПРЕТИЛЕ МОНАХУ, А ПОЛИЦАЈАЦ МУ НАПИСАО КАЗНУ: Инцидент испред Цетињског манастира пред најављени протест (ФОТО/ВИДЕО)

Ђ. М.

03. 09. 2021. у 10:24

ИСПРЕД манастира је дошло до инцидента након што је комунална полиција написала казну монаху и возилу митрополије.

КОМИТЕ ПРЕТИЛЕ МОНАХУ, А ПОЛИЦАЈАЦ МУ НАПИСАО КАЗНУ: Инцидент испред Цетињског манастира пред најављени протест (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Д. М.

Комунална полиција се изговарала тиме да возило није на списку, док је монах тврдио супротно. Испред манастира је дозвољено паркирање само возилима митрополије и полиције.

 

Ту је и један "комита", који је снимао инцидент, због чега су монаси негодовали.

Он је узвикивао да је ово "слободна Црна Гора", и претећи је монаху говорио да ће "га сањати".


- Ово је само увертира, ја мислим. Биће око 1.300 полицајаца у недељу, ја не знам како мисле да чувају све. Прексиноћ су слали жене да праве хаос. Морају и да затворе све прилазе према Цетињу - рекао нам је један монах, који је желео да остане анониман.

Монаси и искушеници су изузетно незадовољни радом комуналне полиције, што је сликовито описао један присутни монах - "Поред њих би и манастир могли да запале".

Они кажу и да влада потпуно одсуство комуникације између комуналаца, који су са Цетиња, и регуларне полиције из централе.

Током преподнева комите су спорадично долазиле испред манастира, фотографисали се, узвикивали "Евива", и подизали два прста, у намери да провоцирају монаштво и верни народ.

Симптоматично је да углавном потурају жене у прве редове, како су нам и монаси раније рекли.

Комите долазе обучени у зелене мајице, са ликом Светог Петра Цетињског и натписом "Вакат је" - сличне онима какве су недавно заплењене.

Полиција на ове провокације није реаговала.

БОНУС ВИДЕО: Манастир у којем ће бити услочичен митрополит Јоаникије

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)