БЕСПЛАТНИ ТАБЛЕТИ ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Општина Бар наменила новац за помоћ угроженим категоријама ђака првака

Б.Дабић

01. 09. 2021. у 15:30

ОПШТИНА Бар је определила новац за таблет уређаје за помоћ категоријама ђака првака који су у највећој потреби, корисницима материјалног осигурања, ђацима из РЕ популације и хранитељских породица.

БЕСПЛАТНИ ТАБЛЕТИ ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Општина Бар наменила новац за помоћ угроженим категоријама ђака првака

Фото: В. Данилов

-Таблет уређаји могу бити посебно корисни за онлајн наставу, с обзиром на неизвесну епидемиолошку ситуацију, али и за бољу комуникацију и већу и лакшу доступност информација за образовни процес - наведено је из кабинета председника општине Бар Душана Раичевића.

Осим тога, Општина ће издвојити готово 15.000 евра буџетских средстава које ће наменски донирати основним школама за побољшање услова боравка ђака и процес наставе у школским објектима, за реновирање учионица, обнављање фасада, систем грејања и друге потребе. Средства за ову намену добиће основне школе „Ђерђ Кастриоти Скендербег“ у Остросу, „Братство јединство“ у Ђуравцима и „Мркојевићи“ у Печурицама, док је за Основну школу „Кекец“ у Сутомору обезбеђено 6.000 евра за набавку уређаја за грејање, чиме ће се решити вишегодишња проблематика у овој школи, а ђацима омогућити угодан процес образовања.

Локална управа издваја и посебна средства за Друштво родитеља деце са посебним потребама, односно за адаптацију школске просторије за редован процес образовања ове деце у ОШ „Југославија“, и за реновирање ове учиноце биће уложено 3.000 евра буџетских средстава.

Општина Бар у континуитету инвестира у школске објекте и инфаструктуру, преузимајући надлежности и оно што је обавеза Министарства просвете. Током 2019. и 2020. године уложена су средства у реновирање школских објеката основне школе у Вирпазару, школе „Мексико“ и објекта подручног одељења школе у Куњама.

Обновили смо, заједно са Министарством, и школску спортску салу у згради гимназије „Нико Роловић“, у што је уложено око 40.000 евра, док је за изградњу школске сале у Мркојевићима издвојено буџетом Општине, кроз сарадњу са дијаспором, 150.000 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)