ПОНОВО НА УДАРУ: Црногорски националисти нападају амбасадора Србије Владимира Божовића

В. К.

07. 08. 2021. у 13:20

ВЛАДИМИР БОЖОВИЋ, амбасадор Србије у Црној Гори кога је режим Мила Ђукановића прогласио за непожељну особу у Црној Гори, поново се нашао на мети црногорских националиста.

ПОНОВО НА УДАРУ: Црногорски националисти нападају амбасадора Србије Владимира Божовића

Фото: Владо Павићевић

Грађанска иницијатива “21. мај” позвала је надлежно државно тужилаштво да провери да ли у радњама Божовића има бића кривичног дела “лажно представљање”, по члану 383 Кривичног законика, или било којег другог кривичног дела која се гони по службеној дужности.

Подсећају да одлука Владе, која је Божовића, 28. новембра 2020. године прогласила “персоном нон грата” до данас није мењана, нити је повучена.

- На сајту Министарства иностраних послова Србије, рубрика Амбасада у Подгорици, пре три дана, 4. августа објављен је ауторски текст Божовића који је потписао као “амбасадор Републике Србије у Црној Гори”. Његов ауторски текст, са том титулом, пренели су и неки медији у Црној Гори. Грађанска иницијатива '21. мај' тужилаштву је доставила доказе и предложила саслушање пријављеног физичког лица Владимира Божовића, као и актуленог министра вањских послова у Влади Црне Горе Ђорђа Радуловића као и службених лица претходне 41. Владе Црне Горе, председника Владе Душка Марковића и министра вањских послова др Срђана Дармановића - закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи