ПИШТОЉ НИЈЕ СВАДБАРСКИ НЕГО ПРАВИ: Супруга Бранислава Ђукића о инциденту у кафићу у Бару (ФОТО+ВИДЕО)

Б. ДАБИЋ

03. 08. 2021. у 22:38

НА изјаву Божидара Јанковића, у тексту објављеном на сајту Вечерњих новости “Одборник ДПС у кафићу вадио пиштољ на сто-Јанковић: у питању је свадбарски пиштољ” редакцији се обратила Вера Ђукић из Бара.

ПИШТОЉ НИЈЕ СВАДБАРСКИ НЕГО ПРАВИ: Супруга Бранислава Ђукића о инциденту у кафићу у Бару (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Она у реаговању поред осталог наводи да након изјаве Божидара Јанковића има потребу да се обрати јавности.

- Што се снимка тиче, он је настао четри дана прије пуцњаве у којој је Божидар учествовао и рањен под сумљивим околностима, али тиме нека се суд бави. Божидар је кукавички ту ноћ оставио мог супруга Бранислава, када га је напало више особа. Присутни на снимку могу да потврде да није био свадбарски пиштољ, него прави, јер смо се осетили угрожени и после његове реченице да је он из ДПС-а и да он може све, да њега полиција неће претресати. У односу на мог супруга Бранислава Ђукића, кога је исти и више пута упозоравао да не учествује на литијама јер ће имати проблема са полицијом, као што се и испоставило тачно, што могу да потврдим и дохажем видео снимцима – навела је Вера Ђукић.

Фото: Приватна архива

Божидар Јанковић

Пре два дана редакцији “Новости” је послат видео снимак на коме одборник Демократске партије соцјалиста Божидар Јанковић улази у један угоститељски објекат, вади пиштољ и показује оружје мушкарцу који се налазио у кафићу. Након тога пишољ спушта на сто.  Јанковић је у разговору за “Новости” потврдио да је он показивао пиштољ Браниславу Ђукићу, али истакао да је у питању „свадбарски пиштољ-реплика“.

- Те ноћи сам узео пиштољ од друга који је пошао у Америку. Пиштољ ми је кући, моје власништво. Јасно ми је шта је позадина „лансирања“ овог снимка у јавност. То је покушај да ме дискредитују из Демократске партије социјалиста - навео је Јанковић, додајући  да је снимак настао у локалу који је држао  Бранислав Ђукић.

Подсетимо, почетком октобра прошле године у пуцњави која се догодила у одсетимо, почетком октобра прошле године у пуцњави која се догодила у коноби "Макина Вучинића" рањен је одборник у Скупштини општине Бар Божидар Јанковић и полицијски службеник Александар Ђурђић, који ту ноћ није био на дужности. Полиција трага за Браниславном Ђукићем (37).

Фото: Фејсбук

Коноба "Макина Вучинића"

- Утврђено је да је догађају претходила свађа власника локала са извршиоцем Ђ.Б.(36) који се затим сукобио са полицијским службеницима Алкесандром Ђурђићем и Сашом Кнежевићем, за које се претпоставља да су обављали послове обезбеђења наведеног локала - саопштено је из полиције .

Ђукић је наводно напустио конобу, али се вратио до угоститељског објекта, почео насумично да пуца у правцу локала, а затим и у унутрашњост у којем се налазио власник, два члана особља и полицијски службеници Ђурђић и Кнежевић.

- Том приликом повреде у пределу стопала задобио Ђурђић, у виду окрзнућа пете. Божидар Јанковић задобио је прострелну рану, а полиција не искључује могућност  да је иста задобијена током доласка извршиоца на лице места у његовом возилу - речено је тада  из полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)