БУЛАТОВИЋУ ШЕСТ МЕСЕЦИ УСЛОВНО: Осуђен председник Општине Колашин

М. С.

03. 08. 2021. у 09:25

ПРЕДСЕДНИК Општине Колашин Милосав Бато Булатовић, кадар ДПС, осуђен је првостепеном пресудом пред кривичним већем Специјалног одељења за организовани криминал, корупцију, тероризам и ратне злочине Вишег суда у Подгорици, којим је председавала судија Сузана Мугоше, позната по пресуди лидерима ДФ у предмету ''државни удар'', казном од шест месеци затвора условно на две године, због почињеног кривичног дела злоупотреба службеног положаја.

БУЛАТОВИЋУ ШЕСТ МЕСЕЦИ УСЛОВНО: Осуђен председник Општине Колашин

Фото: Општина Колашин

Како је утврђено, он је  3. октобра 2018. године у пријави за стручно ососпобљавање поднетој Полицијској академији у Даниловграду својеручним потписом и печатом лажно приказао да Марко Матовић ради на пословима комуналног полицајца, без обзира што тада није био у радном односу, који је засновао тек након два месеца, када га је Булатовић поставио за в.д. начелника Комуналне полиције. Стручно оспособљавање Матовића плаћено је у износу од 446 евра из буџетских средстава Општине Колашин.

Булатовић је на суду тврдио да он није попуњавао пријаву за Матовића, већ његови сарадници, али је потврдио да је потписао, ослањајући се на рад својих сарадника.
Булатовић на пресуду судије Мугоше има праавожалбе Устаавном суду Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)