У КАФАНУ БЕЗ КОНТРОЛЕ: Нове корона мере донеле проблеме, угоститељи траже измене, тешко налазе раднике иначе, а камоли вакцинисане

И. Д. С.

02. 08. 2021. у 07:39

ИАКО су на снази нове мере против ширења вируса корона по којима је улазак у угоститељске објекте могућ само уз доказ о примљеној вакцини или са негативним тестом, примена још није у потпуности почела.

У КАФАНУ БЕЗ КОНТРОЛЕ: Нове корона мере донеле проблеме, угоститељи траже измене, тешко налазе раднике иначе, а камоли вакцинисане

Недовољно радника нарочито за шпиц сезоне

Током викенда у већину угоститељских објеката у Подгорици могло се ући без контроле. Удружење угоститеља од надлежних институција очекују да ревидирају ове мере, те у супротном, најављују и могућност протеста.

НВО "Удружење угоститеља Црне Горе" затражило је од надлежних институција да до данас ревидирају нове епидемиолошке мере, за које је планирано да важе до 20. августа. Председник Удружења Никола Буздован наводи да су нове мере проблематичне са више аспеката, а један од проблема је, наводи, то што велики број запослених у угоститељству није вакцинисан.

- Налазимо се у ситуацији где је тешко наћи радника, а сад имамо ситуацију да морамо тражити вакцинисане људе. Фактички, остајемо без радне снаге - казао је Буздован. - Свесни смо епидемиолошке ситуације у нашој земљи, али је приликом доношења нових мера било потребно питати како можемо неког легитимисати приликом уласка у наш објекат. Такође, како тражити ковид-потврду од људи који су пуштени да уђу у Црну Гору без икакве потврде. И зашто то само важи за затворене просторије угоститељских објеката.

АПЕЛ

САВЕЗ грађана ЦИВИС апеловао је на грађане да се придржавају мера здравствених власти како би се спречила ескалација епидемије. Такође, наводе и да би пример колико је вакцинација важна требало да дају председник Мило Ђукановић и премијер Здравко Кривокапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)