РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Због подршке Катнићу и незаказивања седнице Бечић заслужује да буде смењен

В. К.

31. 07. 2021. у 14:27

- ЗБОГ подршке Катнићу и незаказивања сједнице Алекса Бечић заслужује да буде смењен - поручио је посланик Демократског фронта, Јован Вучуровић, а поводом тога што и поред потписа 27 потписника, није заказана седница за смену Тужилачког савета Црне Горе.

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Због подршке Катнићу и незаказивања седнице Бечић заслужује да буде смењен

Фото: В.К.

- Врло је просто - онај који се противи изгласавању новог тужилачког савета, тај подржава криминал, Мила Ђукановића и Миливоја Катнића. Овде мислим и на политичке структуре и на поједине амбасадоре који су се протеклих дана отворено мешали у унутрашње ствари Црне Горе и били гласни у одбрани корумпираног тужилаштва - поручили су из ДФ и подсетили да је актуелно тужилаштво било препознато не само од њихове парије, но и од Демократа и УРЕ као партијска институција која штити режим Мила Ђукановића.

- Јавност треба да суди о томе зашто се спречавају промене након којих би тек могли да причамо о томе да смо на путу слободе и демократије.

Годинама смо се борили да се у ЦГ промени режим, и када је дошло време његове демонтаже, појаве се политичке структуре које спречавају главну реформу - реформу у тужилаштву, а којима су пуна уста била приче о реформама - додаје Вучуровић.

Каже и да не зна који је прави мотив Демократа да буду против свих оних који желе да се изгласа нови Тужилачки савет, али понавља да се тим чином од смене штите Миливој Катнић и сви они због којих је годинама у назад тужилаштво означавано као партијска институција под директоном контролом Милан Ђукановића.

- Да ли неко у руководству Демократа има страх од Катнића и његове фиоке и да ли је уцењен, мање је битно у поређењу са штетом која је направљена, јер грађани сигурно нису очекивали да скоро годину дана након избора на челна места у тужилаштву и судству имамо познате слуге ДПС. Углавном, разлози које Демократе помињу као мотив да не гласају су смешни и само су изговор, јер Бечићу није ваљао Никола Булатовић, један од најбољих адвоката у ЦГ, а ваља му један Миливоје Катнић - казао је Вучуровић.

- Наравно, ДФ ће знати да одговори на ову класичну опструкцију за коју највећу одговорност сноси првенствено Алекса Бечић. Због кршења пословника и незаказивања седнице скупштине, и поред потписа 27 посланика, као и због тога што је сачувао Миливоја Катнића на врху тужилаштва, Алекса Бечић је заслужио да буде смењен - закључио је посланик ДФ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)