СКЛОПЉЕН ПРВИ ИСТОПОЛНИ БРАК У ЦРНОЈ ГОРИ: Живе и раде у иностранству, "узеле" се у Будви

Танјуг

25. 07. 2021. у 13:43

У ОПШТИНИ Будва склопљен је први истополни брак у Црној Гори, а секретар за локалну самоуправу Милијана Вукотић Јелушић рекла је за Вијести да је реч о две младе жене пореклом са Балкана које живе и раде у иностранству.

СКЛОПЉЕН ПРВИ ИСТОПОЛНИ БРАК У ЦРНОЈ ГОРИ: Живе и раде у иностранству, узеле се у Будви

Фото П. Милошевић

Јелушић је објаснила да су се оне обратиле Секретаријату за локалну самоуправу одмах по ступању на снагу Закона о животном партнерству лица истог пола, 15. јула, а да је општина предузела неопходне кораке како би се закон и сви подзаконски акти у вези с сњим могли несметано примењивати.

- Обезбедили смо регистар партнерстава, прописани извод из регистра који се уручује партнерима одмах по закључивању партнерства, као и присуство одборника у складу са поменутим Законом - рекла је Јелушић.

Додала је да су у току церемоније, која је уприличена у згради Општине Будва, партнерима предочена права и обавезе у складу са Законом, а да је речима Душка Радовића о љубави и заједничком животу објашњено и оно што није обухваћено законом.

- Радује нас што смо били у прилици да први применимо Закон о животном партнерству и желимо срећу и пуно љубави партнеркама у заједничком животу - поручила је Вукотић Јелушић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)