ДВЕ НЕДЕЉЕ БЕЗ НОЋНОГ ПРОВОДА: Нове епидемиолошке мере затварају дискотеке и клубове, фестивали забрањени

И. Д. С.

24. 07. 2021. у 07:39

ЗДРАВСТВЕНИ органи донели су одлуку да се ноћни клубови и дискотеке затворе, а фестивали и масовна окупљања у затвореном забране од данас до 2. августа.

ДВЕ НЕДЕЉЕ БЕЗ НОЋНОГ ПРОВОДА: Нове епидемиолошке мере затварају дискотеке и клубове, фестивали забрањени

Фото Упбиро.ме

Након тога, рад ће им поново бити дозвољен, али само за оне који се вакцинишу или поседују негативан PCR тест. Брзи антигенски тестови, али и тест на антитела неће бити прихватљиви.

Директор Института за јавно здравље Игор Галић подсетио је и да је извођење музике уживо унутар угоститељских објеката забрањено одраније, али да је укидање могуће и за баште уколико се настави тренд пробијања термина и кршења забране о музицирању унутар објеката.

- Захтевамо доследно поштовање ове мере. Музика уживо може да се изводи на баштама тераса и локала на отвореном до поноћи уз доследно поштовање свих осталих епидемиолошких мера - поручио је Галић, и додао да ће се са кажњавања, без давања нове прилике, прећи на тоталну обуставу и забрану извођења и емитовања музике уопште.

Галић је саопштио да је на вирус корона до сада било позитивно 153 туриста.

- Имамо преко 100.000 туриста, од којих је 11.450 тестирано. Свега 153 је било позитивно и сви су пропраћени - навео је Галић.

Нове рестрикције у борби против вируса корона предложене су због пораста броја нових случајева инфекције протеклих дана. Према последњим подацима Института за јавно здравље, тренутно је у Црној Гори регистровано 480 случајева вируса корона, од чега највише у Будви 23 и Подгорици 10. Те две општине тренутно имају по 136 оболелих од ковида 19. Последњим пресеком ИЈЗ откривено је 63 новооболелих, што је неколико десетина више него што је у просеку било последњих седмица.

МОГУЋ ПРОТЕСТ

НЕЗАДОВОЉНИ одлуком да се привремено забрани рад дискотека и ноћних клубова, будвански угоститељи спремни су на протесте уколико надлежни не промене ту одлуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)