КНЕЖЕВИЋ: Кривокапић "да врати лопту" или протести у септембру!

В. К.

23. 07. 2021. у 14:55

МИЛАН Кнежвић, један од лидера Демократског фронта, саопштио је на седници скупштинског Одбора за безбедност и одбрану, да ће тај политички савез у септембру да изађе на протесте.

КНЕЖЕВИЋ: Кривокапић да врати лопту или протести у септембру!

Фото ДФ

Кнежевић је питао Зорана Брђанина, директора Управе полиције, како ће их полиција третирати.

- На последњој седници, док смо још учествовали, у име Демократског фронта поручили смо премијеру Здравку Кривокапићу да уколико настави са овако једном искључивом политиком, игноришући чињеницу да је 27 посланика за нову Владу и новог премијера, упоредио то са фудбалском утакмицом у којој је он однео лопту кући и попео је на таван, то ми у Зети кажемо на петар. Ми смо му послали поруку да, уколико нешто не промени, да ћемо са народом који га је изабрао, тражити од њега и поћи да врати ту лопту са петра, или да је ми скинемо. У фигуративном смислу. Не мислим да му идемо директноо у кућу, али мислим да, вероватно у септембру организујемо протесте против оваквог једног поимања демократије и доживљаја свега онога што је на спољном и унутрашњем плану реализовано, то јест, боље рећи није реализовано - рекао је Кнежевић, који је питао Брђанина како ће полиција реаговати кад ДФ са народом  крене да враћа лопту са петра.
- Да ли ћете то да радите као што је то радио колега Рашко Коњевић 2015. године, или као што се радило 2016. и 2017. године, или ћете да у складу са Законом о јавним окупљањима третирате и примењујете закон на начин да нам се дозволи мирно окупљање? То је веома важно за ДФ и у значајној мери одређује наше ставове према вама у будућем периоду - питао је Кнежевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)