КРИВ БЕЗ КРИВИЦЕ: Зашто се никшићки фоторепортер обратио Врховном државном тужилаштву?

В. К.

22. 07. 2021. у 23:30

НИКШИЋАНИН Жељко Шапурић, фоторепортер подгоричког дневника „Дан“ затражио је од Врховног државног тужилаштва да преиспита одлуку ОДТ-а у Никшићу које је одбацило његову пријаву против председнице Судског савета Весне Симовић Звицер.

КРИВ БЕЗ КРИВИЦЕ: Зашто се никшићки фоторепортер обратио Врховном државном тужилаштву?

Фото: Приватна архива

Кривичну пријаву је поднео јер га је, како наводи, неосновано оптужила да је 19. јуна напао и вређао испред локала "Ленокс" у Никшићу. Симовић Звицер је то објавила на свом фејсбук профилу, а потом је ту објаву пренело више црногорских и регионалних медија.

Шапурић је, као и више сведока из поменутог кафића, демантовао њене наводе, након чега је истог дана када га је оптужила, против Симовић Звицер поднео кривичну пријаву.

Међутим, његова кривична је одбијена, док ће прекршајно одговарати за дело које није починио! Према ставу полиције и ОДТ-а, прекршио је члан 7. Закона о јавном реду и миру за који је предвиђена казна од 100 до 1.000 евра, или затвор до 60 дана.

- Нећу и не могу, због себе, своје породице и редакције "Дана" за коју радим, да прихватим да одговарам за нешто што нисам урадио. Понављам, Симовић Звицер не познајем, никада је нисам видио, па јој спорног дана нисам ни могао упутити увреде које наводи, нити за то имам било какав разлог. Од правде одустати нећу и верујем да ће ВДТ мој захтев уважити - рекао је Шапурић за „Дан“. -ОДТ ме није позивало да се додатно изјасним по пријави коју сам поднео, нити је на околности догађаја узело изјаве од свих сведока које сам навео, који су тог дана били у "Леноксу", а било их је седам и у питању су врхунски спортисти, доктори, новинари и културни посленици.

Према његовим речима, Симовић Звицер има само једног сведока, радницу из фризерског салона која јој је и блиска рођака.

- Неосновано ме је осрамотила, па поднела пријаву против Н.Н. лица и обрисала објаву у којој ме је означила као насилника, неодговорног човека који уз то ради и за најпродаваније дневне новине у Црној Гори, а сада то своје непочинство, које јој не приличи као жени, а ни по функцији коју покрива, заташкава прекршајном пријавом против мене - огорчен је Шапурић.

Иначе, Шапурић је фоторепортер који је више пута награђиван од матичне куће, Удружења новинара Црне Горе, као и Митрополије црногорско-приморске. Његове фотографије са величанствених литија за одбрану светиња у Црној Гори заузеле су посебно место у богатој колекцији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)