КОНАЧНО ПОДРШКА ДРЖАВЕ: Министар Јаков Милатовић у првој посети Херцег Новом

В. В.

21. 07. 2021. у 20:34

У ПРВОЈ званичној посети Општини Херцег Нови боравио је данас министар економског развоја Јаков Милатовић и са председницима Општине и Скупштине општине Стеваном Катићем и Иваном Отовићем.

КОНАЧНО ПОДРШКА ДРЖАВЕ: Министар Јаков Милатовић у првој посети Херцег Новом

Фото: Службa за информисање Општине ХН

Разговарало се између осталог о стању у туризму и значајној сарадњи коју ова општина коначно остварује са Владом Црне Горе.

- Можемо се похвалити добрим резултатима и активностима у циљу боље реализације туристичке сезоне, чији је успех најбољи показатељ уложених напора. Тренутно у Херцег Новом борави око 22.000 туриста што је десет пута више у односу на исти период прошле године. Од тога имају бенефита сви: грађани, привредници, централни и општински буџет као и целокупно друштво - рекао је Милатовић.

Он је оценио да је међуресорна сарадња и сарадња са локалним самоуправама позиционирала Црну Гору на мапи безбедних дестинација и да је ова туристичка сезона једна од бољих.

- Оживљавање туризма у Херцег Новом али и у целој Црној Гори није дошло само од себе већ кроз заједничке одлуке Владе Црне Горе и општине Херцег Нови. Једна од њих је била и откуп путарине на путном правцу Требиње - Херцег-Нови. Сведоци смо да овим путним правцем у повећаном обиму свакодневно долази велики број туриста - истакао је Милатовић.

И председник Катић задовољан је оствареним резултатима а истакао је и сарадњу Министарства здравља са херцегновском општином подсетивши да и даље сви заједно морамо водити рачуна о епидемиолошкој ситуацији. Катић је информисао министра да локална самоуправа има спремну Стратегију развоја града до 2027. године и Мапу инвестиција, али за пројекте из тих развојних докумената Херцег Нови дуго није могао рачунати на помоћ државе, а буџет града је био финансијска основа за њихову реализацију.

ОБИЛАЗАК

МИНИСТАР Милатовић је обишао комплекс Портонови, Лазуре Хотел као и Институт "Др Симо Милошевић". У разговору са в.д.директорицом Института др Марином Делић закључено је да је Институт највећи ресурс у области здравственог туризма па је моделе његовог опоравка потребно пажљиво размотрити и валоризовати за добробит свих.

У том светлу, добро је, додао је Катић да Херцег Нови ове године може рачунати на помоћ и подршку државе. Он је позвао и на заједничко решавање проблема Болнице Мељине и Вектра Боке, као и пројекта повезивања Луштице са граничним прелазом Дебели бријег.

-Када су у питању развојни пројекти без којих овај град не може да функционише, констатовали смо неке погрешне одлуке које су уназадиле и туристичку и здравствену понуду, али и квалитет живота становника Херцег Новог. Са нивоа Општине и са нивоа централне власти трудићемо се да у наредном периоду то исправимо, обећао је Милатовић.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)