ЛАЖНА ДРЖАВА ПОКАЗАЛА ЗЛО ЛИЦЕ! Мандић о пресуди Ристу Јовановић - солидарност са невином жртвом албаских власти!

Новости онлине

21. 07. 2021. у 15:05

ДЕМОКРАТСКИ фронт је одлучио да прикупи потребних 6.700 евра за замену казне од пола године затвора за Подгоричанина Риста Јовановића, ухапшеног на Видовдан на Газиместану.

ЛАЖНА ДРЖАВА ПОКАЗАЛА ЗЛО ЛИЦЕ! Мандић о пресуди Ристу Јовановић - солидарност са невином жртвом албаских власти!

Фото: Танјуг/Зоран Жестић/Јутјуб/Косово Онлине

- Донели смо одлуку као Демократски фронт да прикупимо та средства и да их што је могуће у краћем року предамо његовој породици како би они могли да плате кауцију. Ми смо одани косовском завету као и сви они који су на Видовдан били на Косову и Метохији и деле са нама те вредности тако да је потпуно природно да се ослонимо једни на друге и када је добро и када је тешко. Демократски фронт овим жели да искаже солидарност са једном невином жртвом албанских власти на Косову и Метохији и верујем да ће господин Јовановић што пре бити заједно са својом породицом - изјавио је за Спутњик један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.

Суд у Приштини је Јовановића осудио на шест месеци затвора због наводног "изазивања раздора и нетрпељивости", а он је у замену за затворску казну прихватио новчану ту казну и забрану уласка на Косово и Метохију у наредних пет година.

Мандић је оценио да је одлука суда срамотна пресуда да би се показао терор и зло лице једне лажне државе, где човек није урадио ништа и провео је месец дана у затвору, а осуђен је на шест месеци.

Јовановић је ухапшен је током прославе Видовдана на Газиместану, пошто је полицији, која је грађанима одузимала српска обележја, указивао да немају потребе да претресају монахињу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)