ПОТПУНО ДЕМОНИЗОВАН ЛИК: Нижу се реакције на Милов потез у Поточарима - За њихову погибију си и ти крив!

Новости онлине

15. 07. 2021. у 21:46

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић је симболичним додиривањем табута убијених "још једном изразио свој жал због почињених злочина" у Сребреници.

ПОТПУНО ДЕМОНИЗОВАН ЛИК: Нижу се реакције на Милов потез у Поточарима - За њихову погибију си и ти крив!

Мило Ђукановић придржава сандук / Фото Аваз

Ђукановић је по доласку у Сребреницу казао како овим чином стаје у одбрану цивилизацијских вредности.

Ипак, они који нису плаћени или нису одлучили да "забораве" – сећају се да је Мило Ђукановић 90-их година прошлог века одиграо велику улогу у ратним дешавањима, а према његовим изјавама - које је лако пронаћи на интернету - подржавао је српску војску нарочито у Босни и Херцеговини. Према речима Момчила Мандића, тадашњег министра полиције у Републици Српској – да њега није било, не би било ни Сребренице.

Овај догађај подстакао је кориснике друштвених мрежа на бројне осврте, у којима је апострофирано лицемерје Ђукановића, али и оних који су га, након свега, дочекали раширених руку.

- Одавно ми очи ништа демонскије нису виделе од оног Миловог прихватања табута у Сребреници. Узимаш у руке ковчег некога за чију си погибију и ти сам не мало одговоран. Потпуно демонизован лик. Нека му је Господ у помоћи, али мислим да њему помоћи одавно нема, јер код оваквих ствари милијарде долара на рачунима, нажалост по њега, не играју никакву улогу - оценио је др Миомир Абовић.

Фејзбук-страница "Немојмо политизовати протесте" истакла је следеће:

- Већег јада од тога што су мајке Сребренице угостиле Мила Ђукановића у животу нисам видео. Али буквално никад у животу нешто неморалније нисам видео.

Било је и много занимљивих МИМ-ова који сведоче да је живо сећање на Ђукановићеве "ране радове", који оштро контрастирају његовом "зрелом" периоду.

(Ин4С)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)