НОВИ НАДВОЖЊАК У БАРУ: Инвестиција вредна више од 2,5 милиона евра

Б. Дабић

13. 07. 2021. у 15:28

У БАРУ је отворен нови надвожњак према насељу Бјелиши са кружним током и приступном саобраћајницом.

НОВИ НАДВОЖЊАК У БАРУ: Инвестиција вредна више од 2,5 милиона евра

Фото Општина Бар

Реч је једном од најзначајнијих инфраструктурних пројеката који се у последње време реализовао на територији барске општине, вредан скоро 2,5 милиона евра. Завршетком овог надвожњака коначно се решава проблем пружног прелаза у овом насељу, и обезбеђује много већи ниво безбедности саобраћаја.

Председник Општине Бар Душан Раичевић истакао је да је надвожњак један од најзначајнијем инфраструктурних пројекта из области саобраћаја који реализује локална управа,

-Пројекат је реализован у захвату ДУП-а Тополица-Бјелиши, на простору од преко 20 хиљада квадратних метара. Укупна вредност инвестиције је 2 милиона и 475 хиљада евра. Због тога што се финансира искључиво из средстава локалног буџета, инвестиција је морала бити подељена на две фискалне године. Радови на изградњи самог надвожњака укупне вредности од милион и 675 хиљада евра започели су у марту 2020.године, а завшени у јануару ове године. Два месеца касније, у марту ове године започели смо изградњу присутне саобраћајнице са припадајућом инфраструктуром и кружним током полупречника 9,5 метара, док смо као логичан след наставили пре свега са адаптацијом булеварске саобраћајнице Булевара револуције, поред зграде Општине Бар, казао је Раичевић.

Радови који су започели у марту ове године подразумевали су, нагласио је Раичевић, пре свега израдњу приступне саобраћајнице и кружног тока, као и 180 паркинг места са пратећом хидро-техничком инфраструктуром, у дужини од километар и 200 метара, укључујући и атмосферску, фекалну и водоводну мрежу, инсталацију јаке струје, а вредност тих радова је 726 хиљада евра.

НОВООТВОРЕНИ НАДВОЖЊАК “ЗАТВАРА” ПРУЖНИ ПРЕЛАЗ

Значај ове инвестиције је вишеструк и пре свега се огледа у побољшању безбедности саобраћаја, с обзиром да се кроз изградњу надвожњака коначно укида пружни прелаз који је однио многе животе, наших суграђана, казао је Раичеви И додао “ова саобраћајница допринеће побољшању саобраћајне инфраструктуре у Македонском насељу.

БЕСПЛАТНИХ 180 ПАРКИНГ МЕСТА

-Нудимо оно што није уобичајено у многим градовима на црногорском приморју, да наши суграђани бесплатно могу да користе 180 паркинг места , од којих је 11 предвиђено за лица са инвалидитетом. Све ово ће обезбедити додатну компоненту безбедности саобраћаја у овој зони, где гравитирају једна од највећих основних школа и главни вртић и тиме ћемо побољштати безбедност учесника у саобраћају, посебно пешака и деце, казао је Раичевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)