УГИНУЛО 200 ХИЉАДА КОКОШАКА У ЦРНОЈ ГОРИ: Због нестанка струје нису радили расхладни уређаји

Танјуг

12. 07. 2021. у 11:26

ВИШЕ од 200 хиљада кокошака угинуло је на фарми "Агромонт" у Мартинићима, у Црној Гори, након нестанка струје због чега нису могли да раде расхладни уређаји.

УГИНУЛО 200 ХИЉАДА КОКОШАКА У ЦРНОЈ ГОРИ: Због нестанка струје нису радили расхладни уређаји

Фото: Депоситпхотос

Из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде потврдили су за "Вијести.ме" да су упознати да је минулог викенда дошло до угинућа и да ће данас таком дана обићи живинарску фарму, иначе највећу у Црној Гори.

Тврде да је угинуло више од 200 хиљада кокошака, што је трећина укупног кокошијег фонда у Црној Гори, а штета се процењује на више од милион евра.

Из ресора министра Александра Стијовића рекли су за "Вијести" да су наложили надлежним службама да изађу на терен у Мартинићима и да испрате процес уништавања, односно закопавање угинуле живине.

Из Министарства су оценили да је то највећа катастрофа у живинарском сектору у Европи, због које ће бити угрожено тржиште у Црној Гори. Фарма "Агромонт" наводно је производила петину свих јаја на тржишту Црне Горе, у којој је дневна потрошња око милион комада.

Наведено је да Министарство тражи начин како да помогне фарми "Агромонт" и да намеравају да изађу с мерама. На фарми је запослено стотинак људи.

Власник фарме Божо Јокић није желео да говори о угинућу кокошака.

Наводно‚ кокошке нису биле осигуране, за разлику од објеката у којима су биле смештене.

Тих дана Бјелопавлићи су били најврелије место у Црној Гори, а температура је прелазила 40 степени Целзијуса.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)