МЕДОЈЕВИЋ ОШТРО О ЕУ: Виктор Орбан је у праву

Novosti online

08. 07. 2021. у 16:09

- ВИКТОР Орбан је у праву. ЕУ не сме постати нови СССР са једном партијом, једном идеологијом, и Централним Комитетом у Бриселу - поручио је лидер Покрета за промене Небојша Медојевић.

МЕДОЈЕВИЋ ОШТРО О ЕУ: Виктор Орбан је у праву

Фото: Архива "Новости"

- Заједничке вредности на којима је грађена ЕУ треба чувати и поштовати: људска права и слободе, слободно тржиште, владавина права. Око тога нема дилема. Наметање једноумља кроз концепт "политичке коректности" где се идеолошка матрица глобалне радикалне левице жели наметнути као монопол и неолиберална економија као догма, је у супротности са темељним вредностима на којима је настала ЕУ – демократије и слободе - нагласио је Медојевић.

Концепт суверености држава је, како је истакао, црвена линија коју ЕУ екстремисти неће моћи прећи.

- Покушај увођења евра као заједничке валуте је пропао јер је одређени број држава и њихових влада то, тачно, видео као почетак трансформације ЕУ у једну велику федерацију САД. Усамљени али веома јаки гласови су и тада упозоравали да једна валута може да функционише само на територији једне суверене државе која има једну Владу и једну економску политику, један буџет, једну социјалну политику, један парламент. Губитак суверенитета је посебно претећи изгледао из угла нових чланица ЕУ које су се једва избавиле из СССР и комунизма. Британци су рекли не корумпираној, недемократској Бриселској администрацији, која троши милијарде евра новца пореских обвезника, без икакве одговорности. Британци су отворили ново поглавље у историји Европе - напоменуо је Небојша Медојевић на Фејсбуку.

Медојевић је истакао да су и данас Европи потребни снажни гласови отпора претварању ЕУ у нови СССР са једном идеологијом и са корумпираним самопроглашеним чуварима те идеологије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)