ЗАВРШЕНО 95 ПОСТО РАДОВА: За ауто-пут Бар - Бољаре до сада плаћено 700 милиона евра

Танјуг

25. 06. 2021. у 00:45

ВЛАДА Црне Горе усвојила је данас Информацију о статусу реализације пројекта ауто-пута Бар - Бољаре и навела да је, у складу са Уговором о пројектовању и изградњи, извођачу до 9. јуна укупно исплаћено 701.530.394 евра.

ЗАВРШЕНО 95 ПОСТО РАДОВА: За ауто-пут Бар - Бољаре до сада плаћено 700 милиона евра

Фото: Принтскрин

У Информацији је наведено да укупан степен завршености радова на изградњи ауто-пута од Смоковца до Матешева износи око 95 одсто.

- “Извођач је завршио све радове на распонским конструкцијама на мостовима. У току су радови на изради преосталих прелазних плоча, заштитних ограда и дилатационих спојница. Завршен је пробој и израда секундарне облоге на свих 16 тунела. Кључне активности које се тренутно реализују у тунелима су радови на уградњи електро-машинске опреме и инсталација, као и изградња коловозне конструкције. Када је реч о отвореној траси, изведено укупно око 85 одато радова (ископи, насипи, зидови од армиране земље и армирано-бетонски зидови, заштита косина и коловозна конструкција) -  саопштено је из Владе, преноси РТЦГ.

Проценат изведених земљаних радова на отвореној траси (ископи и насипи) је око 99 одсто.

“- Зидови од армиране земље, као посебна врста потпорних конструкција, завршени су у целости. На Пројекту је, у складу са Извештајем извођача, у току маја било ангажовано 1.131 радник. Од овог броја је 390 радника из Кине, 100 црногорских држављана и из земаља окружења који раде за кинеску компанију, а 641 радник је ангажован од стране подизвођача” - саопштено је из Владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)