УМЕСТО ЕКСПЕРТСКЕ, ВЛАДА ИЗА КОЈЕ СТОЈЕ СТРАНКЕ: Мандић се огласио након састанка лидера партија парламентарне већине

М. С.

24. 06. 2021. у 21:54

ПРЕДСЕДНИК Нове српске демократије и један од лидера ДФ Андрија Мандић огласио се после састанка лидера партија парламентарне већине, о превазилажењу политичке кризе.

УМЕСТО ЕКСПЕРТСКЕ, ВЛАДА ИЗА КОЈЕ СТОЈЕ СТРАНКЕ: Мандић се огласио након састанка лидера партија парламентарне већине

Фото: Танјуг/Милица Николић

- Наша данашња идеја да се бира нова Влада наишла је на велику подршку колега који чине парламентарну већину. Било је и оних који нису то подржали. Ниједан од учесника састанка није рекао да треба задржати постојеће стање. Ми смо предложили оно што је најбитније, да уместо експертске Владе изаберемо Владу иза које би стајале странке - саопштио је председник Нове српске демократије и један од лидера ДФ Андрија Мандић после састанка лидера партија парламентрне већине, о превазилажењу политичке кризе.

КНЕЖЕВИЋ

- Утврдили смо да је тренутно стање неодрживо и да се мора наћи решење за излазак из кризе. ДФ је продложио нову владу. Да сам на месту Здравка Кривокапића ја бих после вечерасњег састанка поднео оставку. Ако се ради о реконструисаној Влади онда је јасно да Здрако Кривокапић остаје премијер. Ако се бира нова влада онда се бира и нови премијер. Уколико нема решење онда треба да се формира прелазна влада и распишу нови избори који би били одржани најкасније до краја децембра. Наше учешће у пленарној сали биће до даљњег блокирано, казао је после седнице лидер Демократске народне партије и један од лидера ДФ Милан Кнежевић.

- Предочили смо да тражимо нову Владу. Залажемо се да ова, која има подршку само 14 посланика, а можда и мање, одступи, а да парламентарна већина бира нову Владу. Циљ је и да омогућимо да аутентични представници националних мањина буду део нове Владе. Ако не можемо да се договоримо, онда треба да конституишемо прелазну Владу и да потом идемо на изборе. Дајемо предност договору у оквиру већине - истакао је Мандић, који је позвао премијера Кривокапића и ''експерте'' да се не одупиру вољи парламентарне већине, већ да им помогну да се изабере нова Влада.

- Имали смо обећања о демонтажи режима, а од тога ништа није било. Црна Гора се данас налази у економском суноврату. Има показатеља који говоре да је стање данас горе него 4. децембра кад је изабрана Влада - казао је Мандић, према чијим речима се очекивало да ово буде Влада крупних реформских захтева, али да је коалиција За будућност Црне Горе остала изван рада Владе Кривокапића, чији је био носилац листе на парламентарним изборима.

- Ми смо веома незадовољни односом према Србима и СПЦ. Трудили смо се да за ових 200 дана рада Владе кажемо Кривокапићу да се обрати пажња на људе који су изнели победу на изборима. Влада није потписала Темељни уговор са СПЦ, кроз Резолуцију о Сребреници тешко је увредила све гласаче и грађане српске националности а наставља се спољна политика коју је водио Мило Ђукановић. Људи су гласали да се промени све" а на местима одлучивања и даље су водећи кадрови ДПС - казао је Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)