НАДЛЕЖНИ ПОЗВАНИ НА ХИТАН САСТАНАК: Блокиран рачун општине Пљевља

М.Д.

23. 06. 2021. у 12:56

ПРЕДСЕДНИК општине Пљевља Игор Голубовић на данашњој прес конференцији позвао надлежне државне органе на хитан састанак ради спречавања паралисања живота у Пљевљима.

НАДЛЕЖНИ ПОЗВАНИ НА ХИТАН САСТАНАК: Блокиран рачун општине Пљевља

М. Дробњак

Он је изразио незадовољство односом Пореске управе Црне Горе према локалној управи у Пљевљима због, како је рекао, двоструких аршина у односу на дуговања неких других локалних управа у Црној Гори.

Голубовић је казао да ће рачун бити блокиран све док комплетан износ дуга према Пореској управи не буде измирен, без обзира колико ће то трајати и да ли ће утицати на измиривање плата запослених и остале обавезе.

-Од данас општина Пљевља неће вршити плаћања према корисницима буџета, као што су установе културе, спорта и слично, као ни према добављачима- казао је Голубовић.

Доспеле финансијске обавезе општине Пљевља на дан 20.06.2021.године износиле су 1.669.752,38 еура, а од тога пореске обавезе и доприноси износиле су 626.133,31 еура.

Први човек Општине тврди да је пљеваљска локална управа у претходном периоду редовно измиривала свој порески дуг, чак много брже од очекиваног па нова блокада рачуна представља неочекивано и врло непријатно изненађење.

-На данашњи дан порески дуг је смањен усмеравањем новца добијеним из Егалационог фонда који је усмерен на отплату дуга, па укупан дуг тренутно износи око 445 хиљада еура, казао је Голубовић додајући да ће сваки еуро који пристигне на рачун бити усмерен за отплату пореског дуга, ма колико то трајало.

Преседник Општине казао је да су  разлози за обраћање јавности неконтролисане и непринципјелне блокаде рачуна општине Пљевља и комуналних предузећа,последицама блокаде на послове општине и запослене у општини и комуналним предузећима.

Његово обраћање уједно је био и јавни позив Влади Црне Горе, Министарству финансија и Управи прихода и царина за организацију хитног састанка ради спречавања паралисања живота у Пљевљима.

Голубовић је истакао да од данас не преузима било какву одговорност за рад и функционисање локалних комуналних предузећа и измиривање плата радницима, од којих је велики дио опет у блокади односом Пореске управе Црне Горе.

Голубовић је позвао Управу прихода и царина да заузме јединствен став у односу према пореским дужницима у другим општинама.                                                  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)