ЛЕКИЋ: Кривокапић недипломатским речником напада Србију!

Новости онлајн

23. 06. 2021. у 10:44

ПРЕДСЕДНИК Демоса Миодраг Лекић оценио је недипломатском изјаву предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића који је властима у Србији поручио да ће се застидити онога што раде, ако имају образа.

ЛЕКИЋ: Кривокапић недипломатским речником напада Србију!

Фото: Влада ЦГ/С. Матић

Поновио је да му није званично понуђено да буде премијер, али да би уколико дође до промена и кандидатуре, предност дао свим колегама из парламентарне већине.

Кривокапић је јуче, коментаришући реакције Србије када је реч о усвајању Резолуције о Сребреници, цитирао Марка Миљанова поручивши “Када вас нападну немојте одговарати, јер ако имају мало образа застидеће се онога што раде”.

- Не мислим да је ово дипломатска изјава. Макар било разлога за љутњу, за критику према сусједним државама, макар неко мислио да треба да исправи сусједне државе, што је деликатна материја, није ово рјечник. Ко ће се застидити? - казао је Лекић, преноси Портал РТЦГ.

Говорећи о сутрашњем састанку лидера парламентарне већине казао је да се нада договору, али да би био наиван да нема сумње.

- Не би било озбиљно да немам ни сумњу имајући у виду шта се дешава. Извесно је да ћу лично дати допринос тражењу консензуса. Нема друге него тражење заједничког именитеља у парламентарној већини - казао је Лекић.

Истакао је да не зна коме може пасти на памет да замисли функционисање политичког система без парламентарне већине.

- Ја не знам коме је пало на памет да заобилази институцију парламентарне већине. Ово јако касни и надам се да ћемо успети да успоставимо неки метод - рекао је Лекић.

Истиче да су конфронтације велике, али да ће свако имати прилику да се изјасни и да ће виђети која ће снага превагнути.

Рекао је да није добио званичну понуду за место премијера.

- Ако дође до неке потенцијалне кандидатуре или промене, ја бих свим колегама из парламентарне већине дао предност - казао је Лекић

(РТЦГ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)