ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА ДЕЦЕ ЧИЈЕ СУ СУЗЕ ПОТРЕСЛЕ РЕГИОН: Формиран предмет због неовлашћеног снимања малолетника

И. Д. СТОЈАДИНОВИЋ

22. 06. 2021. у 08:38

ЦРНОГОРСКУ, али и ширу јавност, претходних дана потресле су сцене уплакане деце снимљене у тренутку хапшења оца и покушаја социјалних радника да силом приволе малишане да иду са мајком. Јавност је већином стала у одбрану оца, а мајку осудила.

ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА ДЕЦЕ ЧИЈЕ СУ СУЗЕ ПОТРЕСЛЕ РЕГИОН: Формиран предмет због неовлашћеног снимања малолетника

Фото: Твитер/Милојко Спајић

Из Центра за социјални рад саопштили су да ће бити испитана одговорност свих службеника те установе који су били укључени у случај двоје деце која су одузета од самохраног оца Томаша Бошковића након његовог хапшења.

- Свесни да је догађај дубоко узнемирио јавност, изражавамо жаљење над стресним искуством које су деца доживела. Центар за социјални рад првенствено постоји ради заштите интереса деце, која су им Уставом, законима и међународним конвецијама гарантована - наводе у Центру и додају да случај Бошковића прате од 2018. године и да је жена која води случај "пратила породицу и предузимала потребне мере из домена социјалне и дечје заштите".

У међувремену су Подгоричани покренули петицију и организовали протест тражећи да се отац ослободи и да му се врате деца коју је, како тврде, мајка напустила. Међутим, у међувремену се огласила и Олга Марковић, мајка деце, која тврди да јој је бивши супруг годинама ускраћивао право да види малишане. У петицији коју су покренули грађани наводи се да је мајка напустила децу док су били мали, отишла са другим човеком, без дана уплате алиментације. Отац је, како кажу, омиљен у комшилуку. Вредан је и "брао" је дрва да би прехранио породицу, због чега је, тврде у образложењу петиције, осуђен на месец дана затвора и ухапшен наочиглед деце. Ипак, Олга Марковић, тврди потпуно супротно.

Како је казала, није истина да деца не желе да буду са њом, већ јој бивши супруг није дозволио да их узме "када је њу избацио из куће, а није јој дозвољавао ни да их види". Она истиче и да је тужилац формирао предмет због неовлашћеног снимања малолетне деце и објављивања њиховог идентитета.

- Мислим да ће актери који су на најсрамнији начин мене и моју породицу изложили овом линчу, сваки следећи пут добро размислити или им неће пасти на памет да објављују туђу муку. Питам све мајке, да децу не гледају у континуитету три године, како би она реаговала, најлакше је некога карактерисати свакаквим изразима - поручила је Марковићева.

ОБЕЋАЊЕ

МИНИСТАР финансија и социјалног старања Милојко Спајић, истог дана када је снимак објављен осудио је све учеснике догађаја и обећао да ће учинити све како би се утврдила одговорност актера. Он је и посетио малишене, како би се лично уверио да су добро.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)