МАНАСТИРСКА ВОДЕНИЦА ИПАК НИЈЕ НА ПРОДАЈУ: СО Пљевља могла би да промени одлуку о објекту старом 500 година

М. Д.

19. 06. 2021. у 07:39

Објекат старе манастирске воденице око које се прошле године дигло доста прашине, новом одлуком, ако је усвоје одборници локалне Скупштине, биће изузет од продаје.

МАНАСТИРСКА ВОДЕНИЦА ИПАК НИЈЕ НА ПРОДАЈУ: СО Пљевља могла би да промени одлуку о објекту старом 500 година

Фото М. Дробњак

Општина намерава да прода мотел "Водице" након што за то добије сагласност локалног парламента. За разлику од прошлогодишње одлуке, новом није предвиђена продаја манастирске воденице старе око 500 година, која се налази у непосредној близини поменутог угоститељског објекта.

Претходну одлуку, која је укључивала и продају некадашње манастирске воденице донели су одборници ДПС, Социјалдемократа и Бошњачке странке, који и тренутно имају већину у пљеваљском парламенту.

Ни заклетва коју је прошле године одборницима скупштинске већине упутио владика Милешевске епархије Атанасије није утицала на одборнике тих партија да из продаје мотела "Водице" изузму воденицу, за коју црква тврди да је власништво Манастира Света Тројица у Пљевљима. У општини су и даље тврдили да се у катастру води као власништво Општине Пљевља.

У образложењу одлуке наводи се да приликом припреме претходне одлуке предлагач није имао у виду чињеницу да се предметна непокретност налази у зони захвата ДУП-а Ада и да је због тога предложио да предмет продаје буде цела катастарска парцела број 13, укупне површине 2.369 метара квадратних. Међутим, део од 527 метара квадратних представља јавну површину тако да ово земљиште не може бити предмет продаје.

Иначе мотелом "Водице", једним од симбола града, смештеном у истоименом градском парку, неколико последњих година управља општинско предузеће "Чистоћа".

НОВА И ЦЕНА

У локалној управи тврде да је економски оправдано да се мотел прода јер нерентабилно послује.

- Минимална укупна цена непокретности из претходне одлуке у износу од 424.531 евро умањена је за износ од 21.875 евра, односно за износ процењене вредности земљишта површине 527 метара квадратних, које по новој одлуци није предмет продаје, као и за процењену вредност зграде старе воденице у износу од 23.931 евро - наводи се у образложењу Одлуке о продаји мотела "Водице".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)