КНЕЖЕВИЋ ПОЗВАО БЕЧИЋА И АБАЗОВИЋА НА ДОГОВОР: Ако тога не буде, биће расписани нови избори

Танјуг

18. 06. 2021. у 12:10

ПОСЛАНИК и један од лидера најутицајнијег владајућег Демократског фронта Милан Кнежевић позвао је данас лидере Демократа и УРА, Алексу Бечића и Дртана Абазовића на договор о изласку из кризе власти у Црној Гори, уколико, како је рекао, не желе да иду са ДПС-ом Мила Ђукановића.

КНЕЖЕВИЋ ПОЗВАО БЕЧИЋА И АБАЗОВИЋА НА ДОГОВОР: Ако тога не буде, биће расписани нови избори

Милан Кнежевић / Фото В. К.

- А, ако договора не буде биће расписани нови избори - поручио је Кнежевић и истакао да Демократски фронт неће трпети понижења.

 - Нико није могао веровати да ће девет месеци после избора премијер Здравко Кривокапић, вицепремијер Дритан Абазовић и председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, заједно са посланицима ДПС, који су искључени из Српске православне цркве, гласати за Резолуцију о Сребреници и на тај начин директно оптужити Србију и српски народ за геноцид - рекао је Кнежевић.

Према његовим речима, нова парламентрана већина, која је синоћ конституисана у црногорском парламенту, мораће да се формализује уколико то желе Бечић и Абазовић, а уколико то не желе, мораће, каже, да разговарају са Демократским фронтом који је напустио Скупштину и неће дозволити никаква понижења српског народа.

- Демократски фронт је јасно поручио да жели да разговара са онима који творе парламентарну већину и који су 4. децембра прошле године дали подршку Здравку Кривокапићу - казао је Кнежевић и додао:

 - Уколико они желе да праве коалицију са ДПС-ом, прихватићемо то као чињенично политичко стање и јасно ћемо се одредити према томе.

А, ако, како је навео, желе ресетовање односа и избор нове владе, појачану са представницима Бошњачке странке и странака албанске мањине, спремни смо на тај модел као један од начина изласка из политичке кризе.

- Ако не желе, изгласаћемо прелазну владу, владу коминистара која ће организовати превремене изборе и имати циљ да очисти бирачки списак и организује попис становништва. Након тога нека грађани дају суд о свему што се десило од 30.августа до данас - навео је Кежевић.

ДПС је након гласања о Резолуцији о Сребреници, истиче, јасно послала поруку да је спремна за коалицију са европским делом парламентарне већине мислећи притом јасно на Демократску Црну Гору и УРУ Дритана Абазовића.

- Што се тиче ДФ, нека им је срећно, ради се о бруталној издаји и продаји гласова грађана који су 30.августа гласали против Мила Ђукановића.

Кад год смо критиковали Кривокапцића због спољнополитичких и унутрашњих потеза, критиковали су нас да желимо да се врати Мило Ђукановић, а управо је синоћ Кривокапић заједно са Бечићем и Абазовиће, гласајући за Резолуцију о Сребреници, послао јасну поруку да се Ђукановић вратио у парламент - закључио је Кнежевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)