БРАНИЋЕМО ЦРКВУ КАО И ДО САДА: Посланица ДФ тражила да полиција интервенише против хулигана који су напали Цетињски манастир (ВИДЕО)

М. С.

17. 06. 2021. у 23:37

ЈЕЛЕНА Божовић, посланица ДФ у Скупштини Црне Горе, је затражила да полиција интервенише и спречи хулигане који су нападали и покушали да продру у Цетињски манастир.

БРАНИЋЕМО ЦРКВУ КАО И ДО САДА: Посланица ДФ тражила да полиција интервенише против хулигана који су напали Цетињски манастир (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Тим поводом она је изјавила:

- Поред свега немилог о чему смо се данас у парламенту изјашњавали, са Цетиња су стигли снимци на којима се види како групица хулигана опет насрће на манастир и узнемирава свештенство. Овакве сцене које се на Цетињу понављају, обично не наилазе на осуду већег дела медија и опште јавности осим верника СПЦ. Као посланица реаговала сам и позвала надлежне да озбиљно приступе решавању овог проблема и обезбеде полицијску заштиту манастиру, а ову групицу санкционише - рекла је Јелена Божовић. - Поменула сам у обраћању формирање параполицијских јединица јер многим медијима у Црној Гори на другачији начин није могуће скренути пажња, а ни полицији јер да је полиција адекватно раговала ова група хушкача, ничим изазвана не би смела овако да се понаша и упорно провоцира сукобе који никоме нису потребни.

Према њеним речима “уследило је медијско интересовање јер им је сада важније то што ће неко да брани цркву од тога што неко насрће на цркву“.

- Како је свих пет чланова цетињског СД реаговало и тражило да ме полиција процесуира, још је јасније ко стоји иза организованих напада на цетињски манастир. Разочараћу опозицију која би једва дочекала сукобе и рећи да нити ја нити било ко у мом окружењу има могућност нити намеру да оснива било какве параполицијске формације, али је довољно да се зна да ћемо итекако бранити цркву као што смо је бранили и до сад - поручила је Јелена Божовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)