СМЕЊЕН ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ: Ево колико је посланика гласало против министра правде

М.С.

17. 06. 2021. у 21:01

МИНИСТАР правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић смењен је у Скупштини Црне Горе.

СМЕЊЕН ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ: Ево колико је посланика гласало против министра правде

Фото: Принтсцреен/РТС

За његову смену по предлогу премијера Здравка Кривокапића гласала су 43 поланика, против је било 27 посланика коалиције око ДФ, а уздражних 10!

-У нашем парламенту десила се нечувена превара бирача који су гласали да се ДПС отера са власти. Вечерас је ДПС са деловима непринципијелне коалиције сменио министра Лепосавића и покрао изборну вођу грађана. Ми међутим имамо и даље 42 глас. Позивам све оне који су гласали за ДФ и за смену ДПС да се договоримо шта даље.

До тада нећемо учестовати у пленуму. Срећан вам ДПС - казао је шеф Посланичког клуба ДФ Славен Радуловић, после гласања о смени Лепосавића.

Уздржани су били посланици из Коалиције ''Мир је наша нација'' окупљени око Демократа, док су за смену гласали Ђукановићеви поланици које је у салу увео Душко Марковић, посланици Бошњачке странке, СДП и БС, сви из бивше власти која је претходне три деценије ''управљала'' Црном Гором.

КРИВОКАПИЋ - НАПРАВИО САМ ГРЕШКУ

- Ја сам направио грешку и имам право да је исправим, да сам знао да ће мој избор бити доведен у овакву ситуацију, бирао бих неког као што је Момо Копривица - рекао је црногорски премијер Здравко Кривокапић о свом захтеву за разрешење министра правде Владимира Лепосавића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)