ОДГОВОРИО ПОСЛАНИЦИМА: Кривокапић - нећу поднети оставку на место премијера

Танјуг

17. 06. 2021. у 00:39

ЦРНОГОРСКИ премијер Здравко Кривокапић изјавио је вечерас да неће поднети оставку на ту функцију и позвао посланике да иницирају његову смену.

ОДГОВОРИО ПОСЛАНИЦИМА: Кривокапић - нећу поднети оставку на место премијера

Фото Новости

Кривокапић је то рекао новинарима у холу Скупштине Црне Горе, након што је напустио заседање на коме се расправљало о његовој иницијативи за смену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића због његових ставова о Сребреници.

Он је додао да је пут јасан: "можете тражити поверење Влади или можете ићи на нове изборе", преноси РТЦГ.

Кривокапић је оценио да је можда дошло време да Црна Гора бира, како је навео, најбољи пут.

- Једини пут који Црну Гору може повести у извеснију будућност је оно што раде жртве, а то су чланови Владе, на чијем сам ја, стицајем околности, челу- рекао је Кривокапић.

Он је говорећи о иницијативи за смену Лепосавића рекао да је предложио "оно што је потпуно природно", а то је да тражи изјашњавање о поверењу једном министру и да је по Уставу испоштовао процедуру. Он је критиковао и решења у Уставу, јер, како је казао, мисли да у другим уставима постоји другачији начини решавања тог проблема. На питање зашто није сачекао Скупштину за именовање директора Агенције за националну безбједност (АНБ), Кривокапић је рекао да је то урадио зато што је то још једна опструкција.

- Ми смо благовремено упутили захтев Скупштини да достави своје мишљење - навео је Кривокапић.

Додао је да је директор АНБ-а човек свих грађана и да је то што га је он предложио друго питање.

 -Он треба да ради у интересу свих нас, не мене као премијера, не било које партије - поручио је Кривокапић.

Упитан зашто је Влада дала агремане за део амбасадора без сагласности председника државе Мила Ђукановића, Кривокапић је рекао да су урадили све што је до њих.

Он је навео да су два пута обавили консултације, да је то став који није нигде написан и нагласио да су желели да покажу добру вољу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)