ПРЕТЕ БЛОКАДОМ: У Црљеници незадовољни обновом пута

М. Д.

31. 05. 2021. у 06:10

ИЗ Савета Месне заједнице Црљеница запретили су блокадом пута Пљевља - Гранични прелаз Ранче уколико извођачи радова на реконструкцији магистралног пута Пљевља - Михајловица не изравнају пут испод скинутог слоја асфалта.

ПРЕТЕ БЛОКАДОМ: У Црљеници незадовољни обновом пута

Фото М. Дробњак

- Због скинутог слоја асфалта, на готово читавој деоници пута, семафорске сигнализације и других застоја, локално становништво трпи последице. Тампон испод скинутог асфалтног застора није поравњан, већ су направљени "таласи", са доста рупа и разасутог материјала.

Максимална брзина којом се може саобраћати је 20 километара на час, због чега многи оштећују своја моторна возила. Такође, прашина која се ствара отежава нормалне услове саобраћаја - казали су из Савета МЗ Црљеница.

Они напомињу да су радове могли боље испланирати тако што би завршавали краће деонице, а не да разроваре пут целом дужином. Због свега наведеног, они траже да се у најкраћем могућем року уради равнање тампона испод скинутог асфалтног застора и омогуће нормални услови саобраћаја.

У августу прошле године започети су радови на реконструкцији путног правца Пљевља - Михајиловица граница са Србијом. Током ове године извођач радова аустријски "Штрабаг" скоро на целој деоници дужине 12,9 километара скинуо је комплетан слој асфалта па се саобраћај одвија макадамом. Осим мештанима, путовање макадамским путем велике проблеме ствара и туристима из Србије који задњих година све више користе овај путни правац за одлазак на море.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)