КРИВОКАПИЋ ИЗАЗВАО ПРВОРАЗРЕДНИ СКАНДАЛ: Милан Кнежевић открива шта се крије иза новог удара на СПЦ (ВИДЕО)

Танјуг

28. 05. 2021. у 18:36

ПРЕДСЕДНИК Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је данас да је одбијање и условљавање премијера Здравка Кривокапића да потпише усаглашени Темељни уговор са Српском православном црквом "прворазредни скандал" за шта он нема подршку.

КРИВОКАПИЋ ИЗАЗВАО ПРВОРАЗРЕДНИ СКАНДАЛ: Милан Кнежевић открива шта се крије иза новог удара на СПЦ (ВИДЕО)

Фото Н. Параушић

Кривокапић, каже Кнежевић, за то нема подршку ми ДФ-а, ни епископија у оквиру МЦП, а ни гласача који су им дали глас између осталог и због тога да би се регулисао односа државе Црне Горе и СПЦ.

- Кад помислите да Кривокапић не може да направи већи скандал, то се управо догоди... Тешко да Кривокапић може да обавља ову функцију, тим пре што је он јуче потврдио да долази у Београд да потпише Темељни уговор... - рекао је Милан Кнежевић на ТВ Б92.

Кнежевић није искључио могућност да се то догодило под притиском других делова парламентарне већине на Кривокапића, а вероватно, како каже, и неких амбасада.

Подсетио је да је Кривокапић до сада најављивао потписивање Темељног уговора са СПЦ после Васкрса, касније је говорио да неки ставови уговора нису усклађени са Уставом Црне Горе, а јуче је рекао да ће потписати тај документ, да би потом почео да саопштава нека условљавања.

- То најбоље говори о томе да (Здравко Кривокапић) нема намера да потпише и да покушава да пролонгира потписивање како би удовољио онима који су на њега извршили притисак - рекао је Милан Кнежевић.

Додао је да сада ДФ очекује објашње од Кривокапића, али и од Дритана Абазовића и Алексе Бечића како би се видело да ли парламентарна већин може да функционише.

Подсетио је да ДФ већ неко време указује да је актуелну владу потребно реконструисати или изабрати нову.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)