НОВОМ ИСТРАГОМ ДО УБИЦЕ: Ни после 17 година није расветљена ликвидација Душка Јовановића, уредника "Дана"

В. К.

27. 05. 2021. у 18:07

У НОЋИ између 27. и 28. маја пре 17 година, док је улазио у свој аутомобил после закључења броја "Дана", на главног и одговорног уредника Душка Јовановића је из "калашњикова" испаљено више хитаца.

НОВОМ ИСТРАГОМ ДО УБИЦЕ: Ни после 17 година није расветљена ликвидација Душка Јовановића, уредника Дана

Фото: Влада Црне Горе

После неколико часова Јовановић је преминуо, а надлежни државни органи за цело ово време ухапсили су и осудили Подгоричанина Дамира Мандића за саучесништво у убиству. Премијер Здравко Кривокапић најавио је нову истрагу којом ће се доћи до налогодавца убиства Јовановића.

Адвокати породице Јовановић истицали су да пропусти полиције у истрази у ноћи убиства указују на чињеницу да су убице, односно налогодавци, имали логистичку подршку од некога из полицијских структура и да им је омогућено да побегну и прикрију трагове.

На место злочина венац су положили премијер Кривокапић и потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

- Ми морамо да доведемо до правде, иначе не треба да се састајемо на овим местима. Црна Гора мора да крене другим путем - где ће одговарати свако ко је крив. Правда треба да буде доступна свима без селективности. Убити га због исказане речи није примерено у било ком времену. То нам даје обавезу да после 17 година кренемо у истрагу, да знамо ко је налогодавац јер све док не дођемо до оних који су то наложили не можемо знати ништа а све ово мора да доведе до судског процеса и епилога који ће доказати ко је и зашто то урадио. Многа су питања била отворена, а ова Влада жели да их отвори поново и са доказима затвори - поручио је Кривокапић.

КОЧНИЦА КА ЕУ

УБИСТВО Душка Јовановића је само једно од десетине нерасветљених у Црној Гори, која су, уз корупцију, организовани криминал и физичке насртаје на представнике медија, најчешћи приговори Црној Гори у валоризацији демократских достигнућа и стандарда на путу ка Европској унији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)