БЕОГРАД БЛИЗУ КОЛЕКТИВНОГ ИМУНИТЕТА: Главни град држи лидерску позицију када је у питању вакцинација грађана

Танјуг

18. 05. 2021. у 12:26

ГРАД Београд се добром имунизацијом приближава колективном имунитету, а услов за организовање неких концерата и фестивала је да дневно буде испод 100 заражених и да проценат вакцинације пређе 50 одсто, рекао је данас градоначелник Београд Зоран Радојичић.

БЕОГРАД БЛИЗУ КОЛЕКТИВНОГ ИМУНИТЕТА: Главни град држи лидерску позицију када је у питању вакцинација грађана

Фото: И.Митиц

-У овом тренутку имамо 38,1 одсто људи који су ревакцинисани, а укупно 47,2 одсто грађана који су примили бар једну дозу. На тај начин се приближавамо колективном имунитету и у овом тренутку имамо значајно олакшање када је реч о епидемиолошкој ситуацији- рекао је он.

Поводом помињања 21. јуна као могућег датума од када ће моћи да се организују концерти и фестивали, он је истакао да је за то услов да дневно буде испод 100 заражених и да проценат вакцинације пређе 50 одсто.

Зоран Радојичић

 

Према његовим речима, дефинитивно је дошло до релаксације мера и можда би требало ићи у том правцу да вакцинисани људи имају неке повластице.

-И у наредном периоду мере ће бити релаксиране и вероватно ће у току лета свима бити значајно лакше, али треба посебно бити опрезан у другој половини лета и на јесен- рекао је он.

Додао је да су јуче донете одлуке да је дозвољено окупљање до стотину људи на стручним скуповима и да се тако креће у правцу поновног оживљавања Београда.

Он је најавио да ће, између осталог, ако се испуне епидемиолошки услови, бити организована традиционална манифестација "Колективно венчање", које се одржава испред Старог двора.

-То је једна лепа манифестација и важно је да се у том сегменту вратимо у нормалан живот, да нас буде више- рекао је он

Највећи број склопљених бракова био је међу Вождовчанима

 

Најавио је да ће Београд ове године издвојити 30 милиона динара за вантелесну оплодњу.

-Радимо све како бисмо, и поред придржавања епидемиолошких мера, оживели делатности које су пуно изгубиле током пандемије- закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)