ПОМОЗИМО ДА МАЛИ ВАСА ПОВРАТИ ВИД: Василију Милуновићу (5) потребна помоћ како би се оперисао у Русији

Ш. Маровић

15. 05. 2021. у 08:51

ШЕСТОГОДИШЊИ Василије Милуновић из Београда од рођења се бори са Вестовим синдромом и осталим облицима ретардације мозга, који га спречавају у томе да буде као остала деца.

ПОМОЗИМО ДА МАЛИ ВАСА ПОВРАТИ ВИД: Василију Милуновићу (5) потребна помоћ како би се оперисао у Русији

Дејан, Страхиња и Василије Милуновић / Фото Д. Миловановић

Родитељи овог дечака свакодневно се труде да му обезбеде лечење у нашој земљи, а пошто Василије има проблем са видом, за 22. мај је заказана операција у руском граду Уфа.

Гаранције да ће овај храбри малишан прогледати после интервенције руских лекара су велике, а за операцију је потребно издвојити око 25.000 евра.

- Василије од рођења има овај облик церебралне парализе, од почетка се боримо за његово здравље - за "Новости" прича отац Дејан. - Превремено је рођен, са свега 1.400 грама. Сваке седмице Василија водимо на физикалну терапију, која му је доста помогла, али кошта 150.000 динара месечно. Велики новац издвајамо за то и три врсте лекова, које пије због епилепсије. У нашој земљи, тачније у Новом Саду, радили смо и третман матичним ћелијама, а напредак је видљив.

Упркос свим проблемима кроз које пролази, Василије је весео и немиран дечак и скоро увек има осмех на лицу, што све који га погледају потпуно разоружава. Своју маму Драгану, оца Дејана и старијег брата Страхињу највише обрадује када виде мали, али ипак напредак у његовом психичком и у физичком стању.

- Он нас готово у потпуности разуме. Стално се смеје, слушамо музику заједно, играмо се, а из шале га зовемо "ноћна птица", јер је тада врло активан. Све нас помази увече пред спавање, велики је борац - прича Драгана Милуновић. - Пре подне око три сата радимо прописане вежбе, а на побољшању говора по цео дан. Ипак, још не може сам да седи, да држи главицу, да говори или хода, а верујемо да би се најрадије играо и трчао као сваки његов вршњак.

Старији брат Страхиња већину свог времена проведе са Васом, храни га, играју се заједно, по цео дан му прича и засмејава га. Све да би Василије једног дана могао да нормално функционише и дружи се са својим вршњацима.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР

ХУМАНИТАРНО удружење "Бисерно срце" и Александра Видановић данас и сутра од 11 до 17 сати организују базар помоћи Василију и Драгани Ђоловић. Ова добротворна акција одржаће се на Миријевском шеталишту.

СВАКА УПЛАТА ДОБРОДОШЛА

СВИ који желе да помогну Василију Милуновићу да му се после операције очију у Русији поврати вид, могу помоћи уплатом на динарски жиро рачун Рајфајзен банке 265-0000005159320-46.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)