ВЕЋИНА ВОЗАЧА ОВО НЕ ЗНА: Овим улицама у Београду можете да возите жутом траком, а да вам полиција не пише казну!

Novosti online

11. 05. 2021. у 22:06

ВЕЋИНА возача не зна да може да вози жутом траком и да притом не сноси никакве последице, чак и ако их сними камера или заустави саобраћајна полиција.

ВЕЋИНА ВОЗАЧА ОВО НЕ ЗНА: Овим улицама у Београду можете да возите жутом траком, а да вам полиција не пише казну!

Сарајевска улица у Београду, фото: Н. Скендерија

Наиме, постоје улице у којима је вожња жутом траком дозвољена у одређеним деловима дана, тачније, забрањена је само шест сати дневно, односно у шпицевима.

Иако је то јасно назначено на знаку, ретко ко од возача ће застати, прочитати или запамтити сатницу, па су жуте траке у седам градских улица ван шпицева обично празне, а могу да их користе сви. Жута трака у њима важи само од 7 до 9 и 14 до 18 сати. То су: Булевар деспота Стефана, Синђелићева, Булевар Николе Тесле, Војислава Илића, Сарајевска, Балканска, Хајдук Вељков венац.

У свим осталим улицама које имају жуту траку вожња је забрањена чак и ноћу, па се саветује опрез. То су: Булевар Михајла Пупина, Бранкова, Бранков мост, Краљице Наталије, Радничка, Булевар војводе Мишића, вијадукт за Баново брдо, Кировљева, Паштровићева,  Висока, Краља Милана, Теразије, Коларчева, Светогорска, Браће Југовића, Краљице Марије и Булевар ослобођења.

Васина улица, као и трамвајске баштице резервисане су само за градски превоз.

Секретаријат за саобраћај планира проширење зоне жутих трака, али проблем представља чињеница да од 617 километара уличне мреже у граду, чак 67 одсто има по једну траку по смеру.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

Boki

12.05.2021. 02:23

U pravu ste što ovo objavljujete jer u V. Ilića, jedan sam od retkih koji posle 9 h, vozi žutom trakom, a ostali me gledaju kao bahatog vozača. Ovo se događa već godinama, tako da se pitam, gde gledaju dok voze, vide li jasno postavljen znak. S druge strane, tužno je što je ovo vest za mnoge Beograđane.