ВЕСИЋ САОПШТИО: Ревакцинисано пола милиона Београђана

Novosti online

11. 05. 2021. у 08:52

ПРЕМА званичним подацима Градског завода за јавно здравље ревакцинисано је 500.967 пунолетних лица, што износи 36 одсто пунолетног становништва Београда, рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

ВЕСИЋ САОПШТИО: Ревакцинисано пола милиона Београђана

ФОТО: СО Свилајнац

Он је додао да је ревакцинација пола милиона људи велика победа Београда и захвалио грађанкама и грађанима Београда на великом одзиву на вакцинацију.


– Закључно са јучерашњим даном вакцинисано је 45.3 одсто пунолетног становништва, односно 630.782 лица, а у популацији старости између 65 и 74 године вакцинисано је 75.07 одсто. У градским општинама Стари град, Врачар и Савски венац у овој популацији становништва вакцинисано је до 85 одсто – рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Истакао је да у Београду треба да се вакцинише још 60.222 лица како би тачно половина становника била заштићена, те је позвао грађане да се вакцинишу.

– Аутобус за вакцинацију ће данас од 8 до 16 сати бити у Вреоцима, испред Колубаре, сутра од 8.30 до 15 сати на Грочанској чаршији, а у четвртак у Великом Мокром Лугу. Током викенда аутобус ће бити на Сава променади и на Земунском кеју. Вакцинација ће бити могућа и у три нова тржна центра. Наиме, припремамо пунктове за вакцинацију у „Бео шопинг центру” у Војислава Илића, у тржном центру у Рајићевој улици, као и у „Галерији Београд” у склопу Београда на води – најавио је Весић.

Весић је открио да нису сви у Кризном штабу били за отварање тржних центара за вакцинацију и за вакцинацију у аутобусу.

– Донео сам одлуку да спремимо и аутобус и ове пунктове у тржним центрима пре него што смо добили званично одобрење. Подржали су ме само председник Вучић и дивни људи из Градског завода за јавно здравље. Нисам то ја измислио већ сам видео како то раде у Њујорку, Лондону, Москви и Тел Авиву. Зато је Београд најуспешнији регион када је вакцинација у питању, јер има ту неки „бандоглави” Весић који се бори за Београђанке и Београђане и хоће да они имају све што имају Њујорчани или становници Лондона – рекао је Весић.

Истакао је да је време да се Београд врати нормалном животу.

– Пре више недеља Кризном штабу смо послали протоколе које је сачинио Градски завод за јавно здравље, а који се односе на процедуру организације конгреса, семинара, свадби, концерата и фестивала. Очекујем да ови протоколи буду прихваћени и да људима који раде у ивент индустрији кажемо када ће моћи поново да организују догађаје – рекао је Горан Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)