ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗАДОВОЉАН: Радојичић - Ево шта је комунална милиција данас у Београду открила током контроле мера

Novosti online

01. 05. 2021. у 21:50

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је за РТС да је данас 11 екипа Комуналне милиције контролисало придржавање епидемиолошких мера у граду, с обзиром на то да се Први мај - празник рада традиционално обележава породичним окупљањима на излетиштима.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗАДОВОЉАН: Радојичић - Ево шта је комунална милиција данас у Београду открила током контроле мера

Фото В. Данилов

– У затвoреном простору готово потпуно су се људи придржавали мера, а на отвореном, с обзиром и на став да је ту мањи ризик од заражавања, комунални милиционери су скретали пажњу и говорили људима да се чувају. Наша препорука је била да се окупљају породице – истакао је Радојичић.

Он је навео да је поносан на то како се вакцинација одвија у Београду и додао да је више од 43 одсто вакцинисаних грађана, док је више од 32 посто ревакцинисаних.

– У петак, суботу и недељу ће бити вакцинисан нешто мањи број грађана, што је и разумљиво, јер су многи током празника отпутовали ван Београда. Вакцинисани су они који су имали заказане термине и они који су инсистирали да се вакцинишу. Од понедељка настављамо вакцинацију по устаљеним процедурама. План је да се, у договору са Кризним штабом, и у неким од највећих тржних центара у Београду отворе пунктови за вакцинацију. Суштина је да свим људима, који желе да се вакцинишу, то и омогућимо – рекао је градоначелник Радојичић.

Он је поновио да су вакцине ефикасне, безбедне и навео да постоје нови подаци који показују да они који су вакцинисани са великом сигурношћу не преносе вирус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)