ДА БЕОГРАД БУДЕ ЗЕЛЕНИЈИ: На седници престоничке скупштине ускоро три предлога за здравију средину

С. Б. М.

21. 04. 2021. у 08:38

ПРЕМА најави градоначелника Зорана Радојичића, одборнике ускоро очекује доношење три кључна документа за "зеленију престоницу".

ДА БЕОГРАД БУДЕ ЗЕЛЕНИЈИ: На седници престоничке скупштине ускоро три предлога за здравију средину

Фото: Архива "Новости"

То су Предлог плана квалитета ваздуха у граду Београду за период 2021-2030, затим Предлог акционог плана за "Зелени град" и Предлог акционог плана за одрживу климу и енергију. Ова три документа трасираће еколошку слику града за период од десет година.

Сигуран је како каже, да ће Београд реализацијом поменутих планова успети временом да уђе и у финале такмичења за ласкаву титулу "Зелена престоница Европе".

- Београд је добио статус кандидата у оквиру такмичења за "Зелену престоницу Европе 2023", чиме је ушао у ужи избор са још 15 европских градова. Моја је иницијатива била да се Београд други пут кандидује за ову престижну награду. Велики је новац потребан за реализовање еколошких пројеката, али важно је да смо део овог процеса такмичења. На овај начин подижемо свест о значају решавања еколошких проблема - навео је градоначелник.

Радојичић је појаснио да се у процесу кандидатуре прати 12 параметара којима се процењује напредак, као ни да ниједан од њих није могуће унапредити преко ноћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)