ЧЕКАЈУ ДА ЛИФТОВИ ПРОРАДЕ: После пожара у Михајла Пупина, струја стигла у део солитера

С. Б. М.

19. 04. 2021. у 23:59

ДЕО станара солитера у у Булевару Михајла Пупина 201 на Новом Београду, где је у суботу избио пожар на електричним инталацијама, данас је добио струју.

ЧЕКАЈУ ДА ЛИФТОВИ ПРОРАДЕ: После пожара у Михајла Пупина, струја стигла у део солитера

Фото: В. Данилов

Електрична енергија пуштена је до 10 спрата, а у уторак почиње замена разводних кутија и инсталација од 11. спрата где је ватра букнула, до 18.

Радници ЕДБ успели су да нађу начин да пусте струју бар за половину зграде, која је од суботе у мраку и где се оно мало станара који су остали, смрзавало, јер ни грејања није било. У уторак ће надлежни покушати и да оспособе лифтове, који су повезани на другу фазу, јер се без њих до последњег спрата не може. То ће олакшати и мајсторима, пошто неће морати да тегле претешке разводне кутије.

Од 152 стана, половина је добила и грејање, због кога се већина житеља солитера привремено раселила код породице и пријатеља.

Они који станују на спратовима изнад 11. биће у мраку све док надлежни не санирају штету у потпуности. Тај посао могао би да потраје до краја недеље.

СТАНОВИ НА МЕТИ ПРОВАЛНИКА

ПОШТО је зграда била празна, без осветљења, полиција је станаре обавестила да следећих дана могу бити на мети провалника, и да добро пазе. Сада део њих може да одахне, јер ће се вратити у своје домове. Остали и даље треба да буду на опрезу.

Подсећамо, пожар је букнуо у суботу после 17.00 на 11. и 12. спрату. Повређених срећом није било.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)