ВОЗИЛА У КОЛОНАМА ЗБОГ 50 МЕТАРА ПУТА: Надвожњак у Младеновцу реконструишу од прошлог лета, помака нема

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

19. 04. 2021. у 09:53

МЛАДЕНОВЧАНИ већ пола године не могу преко надвожњака над пругом, који спаја центар општине са Селтерс бањом. Конструкцију дугу 50 метара ЈП "Путеви Србије" никако да реконструишу, иако је најбржа веза са селима Кораћица, Марковац, Велика Иванча...Зато људи месецима круже и по неколико километара, јер се преко њега не може. Проблем је што се због затварања овог пута закрчи други прилаз граду, Газела, па возачи стоје и по пола сата на деоници дугој 500 метара.

ВОЗИЛА У КОЛОНАМА ЗБОГ 50 МЕТАРА ПУТА: Надвожњак у Младеновцу реконструишу од прошлог лета, помака нема

Младеновачки надвожњак / Приватна архива

Из ЈП "Путеви Србије" кажу да је завршен део пројектно-техничке документације и то за прву фазу радова.

- Прва фаза обухвата радове на прилазним конструкцијама надвожњаку преко пруге у Младеновцу, на деоници државног пута другог реда. У току је израда пројектно-техничке документације за другу фазу радова, који ће се изводити на главној конструкцији надвожњака. Јавност ће благовремено бити обавештена о почетку прве фазе радова - кажу у "Путевима".

У овом предузећу, подсећамо, 8. фебруара су казали да је у току израда пројектне документације, а очекивани почетак радова је почетком априла ове године.

Сада изгледа да им је требало шест месеци да ураде документацију за прву фазу, и то за приступне саобраћајнице. Постоји бојазан да ће им исто толико требати и за другу, односно за сам надвожњак.

Овај мост преко пруге био је у лошем стању годинама, а онда је његова санација почела крајем пролећа 2020. године. Током лета, када су радови на санацији почели, пролазило се наизменично. Да нема радника, да обнова споро иде, Младеновчани су били сведоци сваког дана. Напретка није било,а путари су се повукли. Уочена су непредвиђена оштећења у конструкцији моста, која захтевају обимније радове за које је било неопходно израдити нови пројекат. Саобраћај је у новембру 2020. преко надвожњака обустављен из безбедносних разлога.

ФОРМИРАЈУ СЕ ВЕЛИКЕ КОЛОНЕ

ЗБОГ затварања надвожњака сада обилазимо више од три километара јер морамо преко "Газеле". И сам обилазак није толики проблем колико гужва, јер је колона возила толика да 500 метара прелазимо по 25 минута. Највеће закрчење је управо на уласку у Младеновац, у Драпшину - кажу суграђани.

КАШЊЕЊЕ АУТОБУСА КА ПРЕСТОНИЦИ

ЗБОГ времена које је сада потребно возилима јавног превоза да обилазним путем стигну с једног на други крај Младеновца, аутобуси касне. Осим тих градских, на муци су и возачи међуградске линије 493 која иде за Београд, а који такође због застоја и колона "заглаве" на делу од "Драпшина" до аутобуске станице у центру Младеновца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)