ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ОД ЗАВРШЕТКА РАДОВА: Разбијене плоче на Савском кеју, део шеталишта уништен

Ш. М.

17. 04. 2021. у 09:30

ГРАЂАНИ који се ових дана упуте на недавно реконструисани Савски кеј затећи ће разбијени декинг, који је постављен целом дужином до Бетон хале.

ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ОД ЗАВРШЕТКА РАДОВА: Разбијене плоче на Савском кеју, део шеталишта уништен

Фото: В. Н.

Разлог за овакво стање подлоге која је уграђена пре свега неколико месеци још није утврђен, као ни чија је одговорност за такво стање. Ипак, нова подлога која ће заменити поломљену допремљена је на шеталиште, а неимари су део старе већ скинули, како би била започета поновна уградња.

Мајстори који су темељно радили на уређењу једне од најпрометнијих пешачких оаза у престоници, морали су већ да се враћају на градилиште и поправљају поломљене плоче. Наиме, замена уништених делова обављена је недуго по отварању, пошто су убрзо након реконструкције претрпели већа оштећења. Она су се поново појавила на више од 20 места дуж шеталишта, а како би се штета санирала мора да се замени читава подлога, што изискује додатна новчана средства.

- Недопустиво је да несавесни грађани неколико месеци после реконструкције, која је заиста одлично испала, ломе декинг и тиме руже овај део града - истиче, за "Новости", суграђанка Н. С. - Како не би више долазило до оваквих ситуација, потребно је поставити камере, па утврдити како долази до пуцања дасака. Ногом је немогуће поломити декинг, јер је сачињен од чврстог материјала, потребно је доста снаге за то.

СПОМЕНИК ДИАНИ БУДИСАВЉЕВИЋ

КОНКУРС за подизање споменика добротворки Диани Будисављевић расписан је пре неколико дана, а место на ком ће осванути постамент је већ урађено и налази се у близини Бранковог моста. Изабран је и жири који ће одлучивати о изгледу будућег споменика, а очекује се да он на Савском кеју буде постављен до краја ове године.

Тако се у шупљинама које су настале због напрснућа почело сакупљати смеће, пре свега опушци од цигарета, што додатно ружи овај део савске обале. Због тога је једино решење било да се набави нови декинг, који ће се наредних дана поново уграђивати.

На кеју који је понео име добротворке Диане Будисављевић недостаје још ђубријера, на шта грађани стално опомињу преко друштвених мрежа, а дешавало се и да јавна расвета не ради по неколико дана, што је био случај у току претходне недеље.

Како су, за "Новости", рекли у Секретаријату за инспекцијске послове, обављена је контрола шеталишта, након које се креће у поновну реконструкцију.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)