НАРУЧЕНЕ И НОВЕ ПОКРЕТНЕ СТЕПЕНИЦЕ: Почела обнова подземног пролаза код Сајма, у плану и Теразије

Г. Н.

16. 04. 2021. у 14:30

НАКОН уређивања подземних пролаза код Ушћа и Јурија Гагарина, на ред за обнову је дошао и онај код Сајма, у Булевару војводе Мишића.

НАРУЧЕНЕ И НОВЕ ПОКРЕТНЕ СТЕПЕНИЦЕ: Почела обнова подземног пролаза код Сајма, у плану и Теразије

Фото: Архива "Новости"

Радови су тренутно у току. Град је са партнером "Путеви Београда" почео са санацијом и припремом сагласности за реконструкције ових подземних пролаза, који су у веома лошем стању, руинирани и небезбедни.

Са овим је сагласан и заменик градоначелника Горан Весић. Како каже, на лето предстоји посао на обнови пролаза на Теразијама.

- Пројекти за санацију подземних пролаза на Теразијама усаглашени су са службом градског архитекте и Заводом за заштиту споменика и налазе се у Секретаријату за урбанизам и по добијању одобрења почеће радови - открива Весић. - Један од њих, подземни пролаз код хотела "Балкан", биће огледни, по чијем ће се моделу радити сви остали у централној зони.

Покретне степенице су уговорене, поручене, и то осам комада и 13 инвалидских рампи. Тренутно је у току обнова у пролазу у Булевару војводе Мишића, који је вапио за поправкама. Како каже заменик градоначелника, наредне недеље "улази" се у радове на пешачком коридору, па се крај посла очекује у наредних 45 дана.

- Овај пролаз био је један од приоритета, будући да је био у веома лошем стању - каже Весић.

ПРОШИРЕЊЕ ОБАВЕЗА ЗА ПАРТНЕРА

СА концесионим партнером договара се проширење обавеза које укључују машинско чишћење подова, реконструкцију и замену плафона, постављање и одржавање расвете, сигурносних камера, као и свакодневно чишћење. Обратиће се пажња на стазе за слепе - највио је Горан Весић.

Концесиони партнер за овај посао, ЈП "Путеви Београд", уредио је пролазе на Новом Београду - по четири улаза код Ушћа и још толико у Јурија Гагарина. У Јурија Гагарина уграђене су нове пумпе за избацивање воде, као и одводи кишне канализације.

Према Весићевим речима, план је да подземни пролази постану репрезентативни и модерни. Приликом санације се користи антиграфт боја, па ће нови графити моћи да се очисте обичном водом.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)