ГУШИ ИХ СМРАД, ПЛАШЕ СЕ ЗАРАЗЕ: Грађани у Крњачи очајни, комшиница направила депонију смећа, а надлежни не реагују!

С. В.

10. 04. 2021. у 13:40

АУТОМОБИЛСКЕ гуме, кесе пуне ђубрета, празне пластичне флаше, гајбе, стари намештај допола су затрпали малу кућу у Улици Јовице Васиљевића у палилуском насељу Крњача.

ГУШИ ИХ СМРАД, ПЛАШЕ СЕ ЗАРАЗЕ: Грађани у Крњачи очајни, комшиница направила депонију смећа, а надлежни не реагују!

Фото Архива

Због несавесне комшинице, која под свој прозор довлачи смеће, смрад се шири целом улицом, а станари ове улице кажу да су неколико пута пријављивали овај случај и Граду и Општини, али да реакције није било. Из градског Секретаријата за комуналне и инспекцијске послове кажу да је забележена једна пријава у протеклих пет година.

Према речима огорчених житеља ове улице на левој обали Дунава, жена испред чије куће годинама "расте" депонија живи цео живот сама, и то у тешким условима. Наводно, она је социјални случај који од Града је добила објекат на коришћење.

- Станујем у кући прекопута тог сметлишта, то је стварно тешко подношљиво - каже нам Тијана К.

КАЗНА 10.000

Како је прописано законом, остављање смећа ван канте је прекршај за који је предвиђена казна од 10.000 динара. Међутим, у пракси је другачије, па се овакви прекршаји готово и не евидентирају јер је тешко утврдити чије је смеће које је остављено на месту које није за то предвиђено.

- Више пута смо контактирали са надлежнима како би дошли и однели ово нагомилано ђубре, али нити смо ми добили одговор, нити су они дошли. Све смрди, смеће развлаче кучићи и плашимо се да се, поред ове светске заразе, овде не рашири још једна. Њој смо неколико пута скренули пажњу, али безуспешно. Једно време је овде чак имала и козу!

Наша саговорница каже да се у близини налазе контејнери, које радници "Чистоће" редовно празне, али на проблем комшијске депоније сви жмуре. У Секретаријату за комуналне и инспекцијске послове за наш лист објашњавају да је од 2016. до 2021. године примљена једна пријава за заузеће јавне површине у Улици Бранка Момирова - Јовице Васиљевића на Палилули.

- Комунални милиционари проверавајући наводе из пријаве, у тренутку извршене контроле нису затекли нарушавање реда из своје надлежности - кажу из Градске управе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Stanka

11.04.2021. 08:04

Ako se zna ko je ovo smece natrpao, ja bih joj ga strpala u njenu kucu. Ja vidjela jednig komsuju svaki skoro dan kad ide za hleb kes smeca samo spusti iz ruke pired ulice. Kad se smracilo ja i jos jedna komsinica jedno vece uzmemo nekoluko tih kesa i bacimo preko ograde u njegovo dviriste. Nikad vise to nije uradio. Vjerovatno je prepoznao svoje kese.