ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Сава Центар проглашен за споменик културе

Новости онлајн

08. 04. 2021. у 19:33

ВЛАДА Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури, којим се детаљно регулишу поједине области културе и стварају законски предуслови за уједначено, системско и ефикасно уређење ове области.

ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Сава Центар проглашен за споменик културе

Здање ће бити прилагођено конгресном туризму

Тим поводом се на свом Фејсбук профилу огласио заменик градоначелника Горан Весић:

- Владa Србије донела је данас одлуку да Сава центар у Београду добије статус споменика културе, као један од најуспелијих примера савремене европске архитектуре седамдесетих година прошлог века.

Када је Град Београд расписао тендер за продају Сава центра тада смо у огласу навели да смо покренули пред Владом поступак за проглашење овог објекта за споменик културе што значи да је садашњи власник знао да ће се то догодити. Проглашење Сава центра за споменик културе значи да нови власник НЕ МОЖЕ ДА МЕЊА НАМЕНУ као и да СВАКА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОБЈЕКТА може да се спроводи само уз сагласност и дозволу Завода за заштиту споменика културе Града Београда.

Тако сам одржао реч. Сава центар је могуће само реновирати и обновити уз строге услове Завода за заштиту споменика - написао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)