"ПАМЕТНИ" СЕМАФОРИ И КОД ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА: Монтирање система на углу Београдске и Булевара краља Александра, даваће предност трамвајима

С. Б. М.

02. 04. 2021. у 07:52

НОВИ уређаји за адаптивно управљање саобраћајем на раскрсници код Правног факултета биће постављени данас и током викенда.

ПАМЕТНИ СЕМАФОРИ И КОД ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА: Монтирање система на углу Београдске и Булевара краља Александра, даваће  предност трамвајима

Фото: М. Анђела

На семафорима ће бити инсталирани и сензори који ће омогућити бржи пролаз траваја кроз раскрсницу. Из Секретаријата за саобраћај апелују на возаче да овуда возе опрезно, али и да имају разумевања за гужве.

Да семафори у Булевару краља Александра раде потпуно несинхронизовано ових дана примећују Београђани који овуда свакодневно превозе. Зато је "Беокому" стигло неколико пријава и молби да се проблем реши.

- Семафори од Таковске до Смиљанићеве нису синхронизовани. Зауставља скоро сваки следећи семафор, када претходни да знак за зелено светло. И тако неколико дана - жали се Оливер Р.

Овде, како су "Новости" писале, од почетка седмице до четвртка уређаји су инсталирани на раскрсницама Булевара са улицама Десанке Максимовић и Светозара Марковића. Од данас до 4. априла нови уређаји уграђиваће се на семафоре на углу Булевара и Београдске улице.

Иако је било најава да би систем за адаптивно управљање код правног требало да буде инсталиран у првој половини јануара, лоше време и снег одложили су овај посао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)